CL Timișoara și-a luat partea leului din profitul înregistrat anul trecut de cele trei societăți pe plus la care este acționar unic. Dividendele colectate de la Horticultura SA, Piețe SA și SDM însumează puțin peste 3,5 milioane de lei, bani care nu vor fi reinvestiți în dezvoltare, ci vor merge către vistieria aproape goală a PMT.
Pe 1 august au fost convocate adunările generale ale acționarilor de la cele trei societăți cu acționar unic CL Timișoara: Horticultura, Piețe SA și SDM. Pe ordinea de zi, un subiect arzător, în condițiile asumatei strâmtorări financiare a PMT: repartizarea profitului realizat în 2017. La finalul ședințelor, toate cele trei societăți au rămas cu maximum 20% din bani, sumă destinată dezvoltării. Horticultura SA a înregistrat anul trecut un profit net de 506.744,63 lei. Consilierii locali au decis repartizarea acestuia astfel: 80%, în valoare de 405.396 lei, ca dividende cuvenite bugetului local, iar 20%, în valoare de 101.348,63 lei, fond de dezvoltare al societății. La Piețe SA, președintele CA, Ioan Nasleu, aduce în discuție profitul din ultimii doii ani. „Profitul net al societății Piețe SA Timișoara pentru anul 2017 a fost în sumă de 202.084 lei, iar cel pentru anul 2016 a fost în sumă de 604.914 lei, rezultând o valoare totală de 806.998 lei, sumă care inițial a fost repartizată în fondul de dezvoltare al societății. Repartizarea la dividende, în proporție de 90%, reprezintă o valoare totală de 726.298 lei, sumă ce reprezintă dividende de repartizat către acționarul unic, CL Timișoara”, scrie în decizia cu numărul 5 a CA de la societatea care se ocupă de piețe. SDM a avut anul trecut un profit net de 2,99 milioane de lei. Acționarul unic CL Timișoara primește dividende de 2,4 milioane de lei, adică 80% din sumă.
Grupul PSD din CL Timișoara susține că nici în aceste cazuri convocarea ședințelor AGA nu s-a făcut conform legii. Cu toate acestea, social-democrații au făcut o concesie. „Deși era normal ca această convocare să se facă în timp util, conform prevederilor legale, cu 30 de zile înainte, am fost de acord în unanimitate, legea permite ca, în anumite situații, cu acordul tuturor membrilor AGA să se țină și înainte de termenul de 30 de zile. Am fost de acord pentru societățile care considerăm noi că nu au probleme financiare, respectiv SDM, Horticultura și Piețe. La Piețe eu m-am abținut, pentru că am contestat în instanță o convocare de AGA nestatutară de acum câteva săptămâni”, explică Dan Idolu cum au mers, miercuri, 1 august, voturile social-democraților. Cu mari dificultăți financiare, PMT a făcut rost, astfel, de peste 3,5 milioane de lei. Rămâne de văzut, în aceste condiții, ce fel de proiecte de dezvoltare vor pune în practică societățile respective.
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…
Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…
Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…