Sănătate

Aparate medicale, unice în vestul României, donate de Salvați Copiii către Spitalul Louis Țurcanu

Oamenii buni și implicați fac lumea să se miște. Este și cazul celor de la Organizația Salvați Copiii, filiala Timișoara, care au făcut o nouă donație către Spitalul Clinic de Urgență „Louis Țurcanu”. Cele două aparate au ajuns în dotarea secției de chirurgie a unității sanitare.

Două echipamente medicale noi, singurele în regiunea de vest a țării, în valoare de 36.000 de euro, au ajuns la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”, grație colaborării dintre Organizația Salvați Copiii, filiala Timișoara, și Aptiv România. Este vorba despre o masă de operație pentru intervenții de chirurgie robotică și un aparat de monitorizare a gradului de analgezie la copii. Conform statisticilor, România este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește rata mortalității infantile (7,3 la 1.000 de copii născuți vii în 2016). În județul Timiș, rata mortalității infantile a fost, în 2016, de 7,5 la mia de copii născuți vii, dublă față de media raportată la nivelul Uniunii Europene.

În șase ani de când Organizația Salvați Copiii sprijină comunitatea din județul Timiș, cu ajutorul companiilor și miilor de donatori, au fost făcute donații de echipamente medicale în valoare de 181.000 de euro către Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”, Spitalul Municipal de Urgență și Spitalul Județean de Urgență. În România, lipsa aparaturii medicale din spitale este încă una dintre problemele care nu și-au găsit rezolvare. Conform datelor Salvați Copiii, 13% dintre maternitățile de nivel I nu au niciun incubator standard pentru nou-născuții prematuri, 56% dintre maternitățile de nivel II nu au ventilator pentru suport respirator și 14% dintre maternitățile de nivel III au o singură masă de reanimare pentru copii. „Pentru Organizația Salvați Copiii, dotarea secţiilor care îngrijesc copii aflați în nevoie este o prioritate, iar contribuția organizației noastre este posibilă și datorită sprijinului primit din partea companiilor cu dorință de a susține comunitatea. În Timişoara, acestă contribuţie va salva vieţile copiilor ce au nevoie de intervenție chirurgicală de o mare finețe, dar va asigura şi o monitorizare a gradului de anestezie la copii, conform celor mai înalte standarde”, spune dr. Mihai Gafencu, preşedinte Salvaţi Copiii şi medic pediatru la „Louis Țurcanu”.

Dotarea făcută secției de chirurgie a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” este parte a amplului program pe care Organizația Salvați Copiii România îl derulează în beneficiul maternităților si spitalelor, din anul 2012. În 2017, Salvați Copiii Romania a dotat 38 de maternități din 32 de localități, cu echipamente medicale în valoare totală de 720.000 de euro.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Jurnal de campanie (13). S-a mai spart o conspiraţie. Cristopher Cîrpaci chema clanurile alături de Nicolae Robu încă din urmă cu doi ani

Eliberarea străzii Cezar, dar mai ales îndemnul lui Cristopher Cîrpaci adresat coetnicilor săi pentru a-l…

41 de minute ago

Noul catalog Enjoy Life a ajuns la Iulius Town Timișoara!/Foto

Pentru cei care se bucură de zilele de primăvară și vor să întâmpine vara cu…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 17 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 17.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Alfred Simonis și-a lansat candidatura la șefia consiliului județean în cadrul unui show electoral la sala Constantin Jude

Așa cum ”partenerul” său de alianță, Nicolae Robu, a avut parte de o lansare grandioasă…

11 ore ago

Debut excelent pentru CSU Politehnica la naţionalele de floretă

Politehnica Timișoara a câștigat două medalii joi, 16 mai, în prima zi a Campionatuliu Național…

17 ore ago

Specialiștii IFC au venit din nou la Timișoara. Caută cea mai bună soluție pentru un viitor spital municipal/FOTO

Cu doar aproximativ două săptămâni înainte de termenul de predare al studiului de prefezabilitate pentru…

19 ore ago