Primăria Timişoara

Baza sportivă cu teren sintetic, pe 4 hectare, în zona Cerna. Primăria se asociază cu FRF

Dacă de stadion modern, de secol XXI nu poate fi vorba, Timișoara va avea totuși o bază sportivă cu teren de fotbal cu gazon sintetic, pe care va avea prioritatea echipa națională. Asocierea între PMT și FRF pentru acest obiectiv va fi aprobată în viitorul plen al CL.

Primăria Timișoara va pune la dispoziția Federației Române de Fotbal u teren de aproape 4 hectare, în zona străzii Cerna, pentru construirea unui teren de fotbal cu suprafață de gazon sintetic pentru antrenament și joc. Asocierea dintre cele două enități este obiectul unui proiect de HCL care va apărea pe ordinea de zi a viitorului plen local. În expunerea de motive a acestuia este notat că „în bugetul de dezvoltare pe anul 2018 este cuprins «Construire teren de fotbal cu suprafață de gazon sintetic pentru antrenament și joc» în Municipiul Timișoara, terenul propus pentru realizarea bazei sportive este în proprietatea Municipiului Timișoara, fiind situat în Timișoara, zona Stadion str. Cerna, în suprafață de 39.133 mp. În vederea promovarii sportului, în general și jocului de fotbal în special, Municipiul Timișoara împreună cu Federația Română de Fotbal intenționează să se asocieze”.

PMT va trebui să se asigure că terenul propus îndeplinește cerințele tehnice, astfel încât infrastructura să obțină omologarea de două stele din partea FIFA, să elaboreze documentația tehnico-economică, să realizeze lucrările de construcții-instalații aferente fazei de execuție pentru infrastructura de bază-suport a terenului, dar și drenajul, împrejmuirile, instalațiile de apă-canal, cele electrice, sistemul de iluminat, anexele cu vestiare, dușurile și grupurile sanitare. De asemenea, va trebui să pună la dispoziția FRF terenul construit cu infrastructura de bază –suport finalizată, pentru execuția lucrărilor de montare a suprafeței de gazon sintetic. Celălalt partner, adică FRF, va asigura, pe cheltuială proprie, lucrările aferente fazei de execuție a suprafeței de joc: dotarea și montajul covorului de gazon sintetic și materialele auxiliare de întreținere a suprafeței de joc sintetice, pentru punerea în funcțiune a terenului, va dota terenul cu porți de fotbal și va încheia contractul de donație în favoarea Municipiului Timișoara, cu valoarea aferentă pentru lucrările realizate.

FRF va avea drept de utilizare gratuită a bazei sportive pentru antrenamente, jocuri oficiale sau amicale ale echipelor naționale, fiind obligată totuși să notifice PMT cu minimum 15 zile înainte. „Primăria, în calitate de proprietar al bazei sportive va avea drept de utilizare gratuită a terenului de joc, a anexelor-vestiare, precum și a tuturor facilităților, pentru antrenamente, jocuri oficiale sau amicale ale echipelor secțiilor de fotbal ale cluburilor sportive din Timișoara , afiliate la FRF”, sună, de asemenea, una dintre prevederile contractului între cele două părți. Contractul este valabil pe 10 ani și, ulterior, poate fi prelungit cu câte un an. Când va fi făcută această investiție și cât va costa vom afla, probabil, în lunile următoare.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

3 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

5 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

6 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

6 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

6 ore ago

Liga 3. Ghiroda, campioana seriei a 7-a, Poli a pierdut din nou cu Bihorul

Liga a 3-a a ajuns la penultima etapă, una care a mai rezolvat din necunoscutele…

7 ore ago