Primăria Timișoara va plăti 60.000 de euro pentru proiectul tehnic pentru reabilitarea fațadei clădirii de pe CD Loga 1. Acesta ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului în curs, astfel încât, în 2019, ar trebui să apară schelele.
De pe clădirea Primăriei Timișoara au căzut, până acum, de mai multe ori, ornamentele de sub acoperiș și numai șansa a făcut ca, până acum, să nu fie cineva rănit. Au fost chemați să intervină pompierii și cei de la Salvo, care au verificat tencuiala în partea superioară a clădirii, dar și elementele ornamentele, îndepărtând controlat tot ce părea în starea proastă. În 2016, primarul Nicolae Robu spunea că, în 2017, obligatoriu trebuie „prinsă” în buget reabilitarea clădirii. Nu s-a întâmplat însă nimic, iar în vara anului trecut a mai căzut încă o „tură” de ornamente. În vară, municipalitatea a scos la licitație „servicii de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului pentru DALI+ET+AE+DTAC+PT, «Reabilitare fațadă și înlocuire tâmplărie exterioară la corp clădire Primăria Timișoara din b-dul C.D. Loga nr. 1».
Acum s-a găsit și firma care se va ocupa de această lucrare. Primăria a semnat în 27 septembrie, cu firma S.C. Prodao-Ing SRL din Timișoara, contractul la valoarea de 282.625 de lei, adică puțin peste 60.000 de euro. La licitație, acesta era estimat la 294.525 de lei cu TVA Documentația trebuie predată în termen de 120 de zile de la data menționată în ordinul de începere a serviciului. În primele 60 de zile se va preda expertiza și documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, iar în următoarele 60 de zile, proiectul tehnic, cât și proiectul pentru autorizarea executării lucrărilor, proiectul pentru organizarea execuției lucrărilor, inclusiv proiectul pentru obținerea autorizației de construire și proiectul tehnic de execuție, detaliile de execuție, caietul de sarcini, planul SSM și devizul martor.
Primăria Timișoara funcționează din 1946 în clădirea care a găzduit Școala Comercială Română. Construcția imobilului a început în 1914, după planurile arhitectului Szekely Laszlo, dar, din cauza războiului, a fost finalizată abia în 1925. Finisajele exterioare au fost gata în 1929. Pot fi văzute și acum arcurile care încadrează ferestrele şi stucaturile cu motive româneşti, dar și streşinile late. Imobilul este monument istoric clasa B, înregistrat în Lista monumentelor istorice a Ministerului Culturii și Patrimoniului Național. „Intervențiile vor fi realizate cu păstrarea golurilor existente în fațadă. Nu se admite tâmplăria din plastic sau aluminiu. Se va respecta caracterul arhitectural al zonei și imobilului. Toate elementele de detalii arhitecturale valoroase, inclusiv accesorii existente vor fi restaurate sau refăcute identic pe bază documentară”, se precizează în tema de proiectare.
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…