Va merge la referendumul pentru familie și va vota în favoarea modificării Constituției. Primarul Nicolae Robu explică de ce va face acest lucru și crede că lucrurile nu trebuie abordate politicianist. Fanii lui de pe Facebook nu sunt de aceeași părere.
Primarul Timișoarei, mare fan al sondajelor on-line, a lansat joi o provocare pentru fanii săi. În perspectiva referendumului pentru familie, el i-a întrebat dacă optează pentru varianta „favorabilă căsăt homo”, respectiv pentru cea „defavorabilă căsăt homo”. Până la ora redactării acestei știri se pronunțaseră peste 7.200 de persoane, din 63% au ales prima opțiune. Este total contrar cu viziunea primarului Nicolae Robu. Acesta se va prezenta la referendumul de pe 7 octombrie și va vota în favoarea modificării Constituției. „Vreau ca atunci când se pronunță cuvântul familie să nu fie nevoie de o întrebare suplimentară: din ce e compusă? Vreau să se știe că ea a avut la bază, că poate nu mai e așa, trebuie atenție aici, și lingvistică, are la bază ceea ce este întipărit în mintea noastră. Se pot găsi formule prin care să li se permită și celor care au alte opțiuni să conviețuiască oficial. Nu am nimic împotriva, e opțiunea oamenilor, dar prin familie se înțelege ceva. Prin cuvântul căsătorie se înțelege ceva. Nu cred că trebuie extins înțelesul acestor cuvinte. Nu cred, asta este părerea mea personală”, explică edilul.
Numărul celor care au această orientare – se spune că nativ, că nu e ceva dobândit, eu nu știu cum e – e surprinzător de mare. Ei sunt ființe umane ca și noi ceilalți și trebuie să nu-i punem într-o postură de inferioritate. Cu atât mai mult cu cât mulți dintre ei au dovedit că sunt oameni străluciți, mai ales în arte, în diverse domeni… Însă, în concepția mea, sunt niște cuvinte sacre: familie, căsătorie, și eu vreau ca acestea să rămână cu sensul constituit în lungul timpului.
Nicolae Robu
Robu crede că este obligatorie modificarea Constituției, pentru ca legea să nu poată fi schimbată așa ușor ulterior. „Eu nu abordez politicianist subiectul acesta. Dacă nu scrie în Constituție că nu se poate, atunci se poate modifica printr-o lege Codul Civil, încât să fie posibil. Codul actual nu permite. Tocmai de aceea, dacă se face o modificare în Constituție, atunci nu se mai poate nicio lege care să schimbe lucrurile. Aici se face diferența. Nu cred că trebuie abordată cu încrâncenare această temă. Ea este foarte importantă (…) Chiar dacă eu sunt un nonconformist prin natura mea, în această privință sunt tradiționalist, sunt conservator, dacă vreți”, mai spune primarul Timișoarei.
Referendumul pentru familie va avea loc pe 7 octombrie. Potrivit modificării propuse pentru articolul 48 din Constituţie, „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”. Coaliţia pentru Familie a strâns trei milioane de semnături, pe care le-a depus la Senat alături de propunerea de revizuire a Constituţiei. În actuala formă, aceasta prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”. Semnatarii iniţiativei vor ca definiţia să fie schimbată pentru a bloca orice posibilitate a legiferării căsătoriei între persoane de acelaşi sex. Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Organizarea lui costă 200 de milioane de lei.
Cetăţenii românii care în ziua votului pentru alegerile prezidențiale nu se află pe teritoriul României pot…
În vestul ţării este Cod Roşu de viscol puternic. Vineri dimineața, la ora 10.00, ca…
Divizionara secundă CSC Dumbrăvița intră în „ultima turnantă” a sezonului de toamnă din Liga 2.…
Vineri dimineața, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că,…
Nu doar la nivel naţional George Simion se bucură de susţinerea unor infractori, foşti sau…
În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc…