Social

Concurs organizat de NASA, la Timișoara. Cum te poți înscrie.

Programatori, oameni de știință, designeri, creatori, constructori, specialiști software sau, pur și simplu, pasionați de știință sunt așteptați să participe la o competiție internațională la Timișoara. Organizatorul acesteia este NASA.

Nu mai puțin de 300 de persoane sunt așteptate să participe la competiția internațională Space Apps, care se desfășoară sub egida Agenției Aerospațiale Americane (NASA). În România, competiția are loc în Timișoara, București, Cluj-Napoca și Iași, în perioada 20-21 octombrie. Space Apps se va desfașura, în aceeași perioadă, în alte aproximativ 200 de orașe din întreaga lume. Dacă vreți să vă înscrieți la competiția din Timișoara accesați acest link.

„Competiția se adresează oricărui programator, om de știință, designer, storyteller, creator, constructor, specialist software sau entuziast privind știința care se poate implica în rezolvarea provocărilor propuse de NASA. Agenția Aerospațială Americană încurajează și participarea elevilor sau studenților, dar și a femeilor pasionate de știință, tehnică, inginerie și matematică (STEM), fără a impune limite de vârstă”, transmit organizatorii. Tema ediției din acest an este „Pământul și Spațiul!”.

Participanții vor forma echipe care vor începe să dezvolte proiectele sâmbătă, 20 octombrie, și trebuie să le finalizeze până în după-amiaza zilei de duminică, 21 octombrie. Echipele înregistrate sunt așteptate să își aducă propriile echipamente pentru a lucra la proiecte. Echipele preselectate vor avea la dispoziție până la o săptămână să creeze câte un video de 30 de secunde prin care să își prezinte proiectul. Finaliștii pentru premiile globale vor fi anunțați în maximum șase săptămâni după concursul local, iar NASA va anunța marele câștigător în ianuarie 2019. Mai multe detalii despre evenimentul găsiți aici și aici.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Timişoreanca Antonia Ioana Bâlcu merge în China la Olimpiada interdisciplinară Ştiințele Pământului

Performanţă deosebită pentru învăţământul timişean. Antonia Ioana Bâlcu, elevă la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara,…

19 minute ago

Marian Vasile e supărat foc pentru că nu e singurul candidat independent pentru funcția de primar al Timișoarei

Deși el știe sigur că are șanse adevărate să devină viitorul primar al Timișoarei, acum…

38 de minute ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

55 de minute ago

Accident mortal în Timiş. Lipsa de experienţă a unui tânăr de 19 ani a dus la moartea unei fete de 17 ani

Un tânăr, în vârstă de 19 de ani, a condus un autoturism pe DN 59…

O oră ago

Candidează românește

Nu ne trebuie multe sondaje de opinie să ne dăm seama că Dominic Fritz și…

2 ore ago

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

3 ore ago