Categories: Social

Curs gratuit de asistenți maternali, la Timișoara

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş organizează, în luna octombrie, un nou curs de formare a asistenţilor maternali profesionişti. Cei interesați pot depune cereri de evaluare, care să cuprindă și motivele pentru care vor să devină asistenți maternali profesioniști.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş demarează, la începutul lunii octombrie, un nou curs de formare a asistenţilor maternali profesionişti. La acest curs vor participa 46 de timișeni care vor să devină asistenți maternali profesioniști și care au fost evaluați din punct de vedere social și psihologic de către angajații DGASPC Timiș. „Acest curs are rolul de a forma viitorii asistenți maternali, care vor oferi o adevărată familie pentru copiii cu măsură de protecție. Este foarte important ca aceste persoane să aibă capacitatea de a oferi afecțiune acestor copii, dar, totodată, trebuie să cunoască foarte bine legislația cu privire la protecția și promovarea drepturilor copilului, aspecte privind abuzul și neglijarea, etapele dezvoltării copilului, tipurile de atașament, noțiuni generale despre sănătatea copilului și despre adopție, precum și alte informații utile”, spune Emilia Milutinovici, directorul general al DGASPC Timiș. Cursul este gratuit și se va desfășura la sediul DGASPC Timiș, fiind urmat de un examen de testare a noțiunilor însușite. Doar cei care vor fi declarate admiși vor primi atestatul de asistent maternal profesionist. DGASPC Timiș are 544 de asistenți maternali profesioniști, care au în plasament 969 de copii. Mai multe informaţii pot fi obţinute la Serviciile Management de Caz Zona I, Zona II și Zona III din cadrul DGASPC, telefon 0256-490.281, 494.030, interioare 111 şi 180.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

6 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

7 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

8 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

10 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

11 ore ago