Primăria Timişoara

Ionuț Nasleu, cel mai bun la tarabe! L-a bătut pe directorul de la Piețe la concursul pentru Consiliul de Administrație

Se ocupă de asta doar de câteva luni, dar deja știe mai multe decât șeful din ultimii 25 de ani de la Piețe SA. Ionuț Nasleu, președinte interimar al CA de la această societate, a adunat cel mai mare punctaj la concursul organizat de primărie. Numai 3 din cei 9 candidați au reușit să facă „notă” de trecere, codașul fiind fostul șef al CA.

Consilierii locali vor vota în plenul extraordinar de vineri, 19 octombrie, un proiect de hotărâre privind „aprobarea raportului pentru numirile finale, întocmit de către Comisia de selecţie, în vederea ocupării posturilor vacante din cadrul Consiliului de Administraţie la Piețe S.A. Timişoara”. Această structură este condusă interimar, din luna aprilie, de Ionuț Nasleu, consilier personal al primarului Nicolae Robu. Consiliul de administrație definitiv ar trebui să aibă 7 membri, dar acest lucru nu se va întâmpla acum. Asta, pentru că, deși la concursul organizat de PMT au fost 9 candidați, numai 3 dintre ei au reușit să facă punctajul minim de 40 de puncte, care să le permită să-și intre în pâine.

Ce a evaluat comisia de selecție, din care au făcut parte șefa Serviciului Resurse Umane, Rodica Aurelian, consilierul local PSD Gabriela Popovici și Medina Marinescu și Monica Pfeifer, funcționare în PMT? Să vedem: au verificat referințele și istoricul profesional al fiecărui candidat, dar și „punctajele obţinute de aceştia în raport cu criteriile de evaluare, inclusiv pe baza declaraţiei de intenţie a acestora şi a integrării rezultatelor analizei declaraţiilor de intenţie în matricea profilului de candidat”.

Pe primul loc a ieșit în urma acestei evaluări la sânge Ioan Nasleu, la a cărui descriere a profilului de candidat scrie „specializare și experiență în domeniul juridic”. Consilierul personal al primarului Nicolae Robu a făcut 66,33 puncte. El a fost urmat, la 9 puncte în spate, de Victor Ștefan, care este directorul Piețe SA de nu mai puțin de 25 de ani! Pe trei, cu 46,33 puncte, a venit medicul veterinar Narcis-Sabin Bobic, care este și consilier județean din partea PSD.

Cine este Ionuț Nasleu

Ionuț Nasleu, în vârstă de 48 de ani, a terminat în 1994 Facultatea de Teologie. Apoi, în intervalul 2004-2008, a urmat, în paralel, cursurile facultăților de Drept, respectiv Relații Internaționale de la Universitatea Spiru Haret. În perioada 2004-2007 a fost consilier județean din partea PRM, iar în 2007-2008 a fost senator, tot din partea partidului condus la acea vreme de Corneliu Vadim Tudor. Din vara lui 2009 este membru PNL.

De-a lungul timpului, a lucrat și la Bega SA, dar și la RATT, unde a fost director adjunct. A fost ofițer SRI, dar s-a ocupat și de promovarea unor evenimente din circuitul K1. În mai 2012 a fost numit vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, fiind eliberat din funcție, fără prea multe explicații, în iulie 2013, de premierul Victor Ponta. Din ianuarie 2016 este consilier personal pe probleme de control intern și securitate al primarului Nicolae Robu, care s-a declarat întotdeauna extrem de mulțumit de activitatea acestuia.

Ceilalți 6 candidați nu au reușit să acumuleze cele 40 de puncte minim necesare pentru a putea ocupa un loc într-un consiliu de administrație. Printre respinși se numără consilierul județean PNL Sorina Ciurlea, dar și fostul președinte al CA al societății care se ocupă de piețele din Timișoara, Odon Agoston. Acesta a fost ultimul dintre cei evaluați, cu numai 20,67 puncte.

Ionuț Nasleu are acum toate șansele să fie președinte „plin” al CA de la Piețe SA, alăturându-i-se unul alt apropiat al primarului Nicolae Robu, Cosmin Buboi, care ocupă funcția similară la STPT. Inițial, și Buboi a fost numit interimar, apoi a dat concurs și, în final, a fost ales președinte.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

12 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

14 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

15 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

16 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

16 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

18 ore ago