Primăria Timişoara

Odă pentru Armonia. Robu: Nimeni n-a vorbit vreodată că Timișoara are 25 de tramvaie atât de frumoase

A cincea amânare în procesul în care Electroputere VFU Pașcani cere 750.000 de euro de la Primăria Timișoara, pentru lucrări suplimentare pe care susține că le-a făcut la tramvaiele Armonia. Instanța studiază raportul de expertiză și, între timp, primarul Nicolae Robu laudă calitatea și aspectul garniturilor.

În aprilie 2014, Primăria Timișoara finaliza licitația pentru reabilitarea a 30 de tramvaie, câștigătoare fiind asocierea Electroputere VFU Paşcani – Astra Vagoane Călători Arad. Reabilitarea unei singure garnituri a costat 2,57 milioane de lei, cu TVA, astfel că vorbim de o sumă totală de aproape 80 de milioane de lei. Între timp, la începutul săptămânii, PMT a depus, la Agenția de Dezvoltare Regională, un proiect prin care cere fonduri europene, pe Axa Retro, pentru reabilitarea acestor tramvaie. Nu sunt toate eligibile, iar municipalitatea ar putea obține în jur de 42 de milioane de lei.

Dacă s-a întâmplat să se foarfece niște șuruburi, că inițial au fost niște defecțiuni la câteva, defecțiuni de fabricație, niște șuruburi nepotrivit puse într-un loc, s-a făcut din asta caz, ca și cum acest proiect ar fi fost un eșec. Or, proiectul este… Ne-am dori să avem cât mai multe reușite de acest fel. Și, slavă Domnului, avem reușite!
Primarul Nicolae Robu, despre tramvaiele Armonia

Pe de altă parte, Primăria Timișoara a fost dată în judecată de Electroputere VFU Pașcani, care vrea 3,4 milioane lei în plus, pentru lucrări suplimentare pe care le-ar fi făcut la tramvaie, obligatorii pentru siguranța călătorilor. Este vorba despre „dotarea tramvaielor cu tampoane Crash și de refacere integrală a caroseriei (…) în cuantum de 216.565,82 lei pentru fiecare vagon modernizat (…) respectiv 54.480,30 lei, cost aferent dotare tampon Crash/vagon, și 162.079,52 lei, cost aferent refacere integrală a caroseriei/vagon, valoarea totală a lucrărilor suplimentare fiind în sumă de 3,4 milioane lei pentru toate cele 16 vagoane care fac obiectul celor două contracte subsecvente”. Procesul aflat pe rolul Tribunalului Timiș a avut primul termen în luna mai și pe 11 octombrie s-a consemnat cea de-a cincea amânare. A fost atașat în sfârșit la dosar raportul de expertiză.

Primarul Nicolae Robu, foarte încântat de proiectul depus pentru obținerea de fonduri europene, spune acum că nu înțelege de ce nu laudă nimeni Armoniile, dar laudă cumpărarea, în alte orașe, a unor tramvaie noi.

„Mi se pare deplasată o conduită a unora, care se vede că este ostilă orașului însuși (…) Este mediatizare națională, drept reușită extraordinară, pentru patru tramvaie, dar noi avem 25 și nimeni n-a vorbit vreodată că Timișoara are 25 de tramvaie atât de frumoase, atât de moderne, atât de performante (…) Eu continui să lupt pentru Timișoara, îmi fac datoria și pentru că funcția mă obligă, dar, înainte de asta, am să lupt pentru ca Timișoara să fie acolo unde îi este locul. Nu mai sus, acolo unde îi este locul, în primul rând din dragoste de ea. Nu trăiesc în Timișoara că m-a obligat cineva să vin aici, ci pentru că a fost opțiunea mea de viață. Am iubit și iubesc acest oraș și nu pot să stau indiferent atunci când văd la câte nedreptăți este supus”, spune edilul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Alianța Dreapta Unită a lansat, la Timișoara, campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Alianța Dreapta Unită a ales Timișoara pentru a lansa oficial campania electorală pentru alegerile locale…

4 ore ago

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

8 ore ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

10 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

10 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

10 ore ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

10 ore ago