La primăvară vom avea din nou cele mai frumoase lalele în Parcul Justiției. Primarul Nicolae Robu spune că se trece la plantări, ca să nu mai fie ca în primăvara trecută, când buruienile au fost „vedetele” parcului. Costă ceva, dar merită.
Parcul Justiției a fost reabilitat în 2015, cu finanțare europeană. A durat patru luni și a costat peste 2 milioane de lei. El a fost redeschis înainte de Crăciunul din acel an, după ce au fost schimbate rețelele de utilități, a fost montat un sistem de irigare și au fost refăcute aleile. Au fost montate rulouri de gazon, pe peluză fiind, în sfârșit, permisă șederea. În Parcul Justiției a fost prevăzută și „crearea unor insule multicolore de flori bulboase”, adică lalele, narcise și ghiocei, aproximativ 110.000 la număr. În primul an de la inaugurare, în primăvară, Parcul Justiției a fost principalul punct de atracție al centrului Timișoarei, miile de lalele colorate fiind fotografiate din toate unghiurile.
În 2017, „simfonia” s-a dezacordat puțin, iar în primăvara lui 2018 a „sunat” de-a dreptul prost, cu păpădii printre lalele și zone în care, în acest an, n-au răsărit decât buruienile. Singura operațiune a fost tunderea ierbii.. „Nu este suficient. L-am muștruluit pe directorul de la Horticultura, Andrei Drăgilă, îi atrăsesem atenția cu vreo două luni înainte că doresc ca anul acesta Parcul Justiției să arate mai bine decât acum doi ani. Anul trecut nu am fost mulțumit. Din păcate, arată cam ca și anul trecut. Per ansamblu, sunt nemulțumit de cum arată Parcul Justiției”, spunea, în aprilie, primarul Nicolae Robu.
Acum, edilul anunță că se trece serios la muncă în parcul de peste drum de primărie. „În acest an se va face o împrospătare a culturii de lalele. Vom fi plantați bulbi, pentru că cei plantați în urmă cu 3 ani și-au pierdut din vivacitate. Eu chiar n-am fost mulțumit cum a arătat anul trecut parcul. Mi-aș fi dorit ca anul trecut să se facă deja o replantare, dar, din diverse motive, ea nu s-a făcut. Am cerut ca neapărat să se facă în acest an. Vreau ca acest parc să fie la fel de impresionant în fiecare primăvară și nu din doi în doi sau din trei în trei ani”, spune Robu.
Operațiunea va scoate ceva bani de la bugetul local, nu se știe exact suma, dar merită. „Asta costă, dar eu că ne putem permite să susținem frumusețea parcurilor Timișoarei, să susținem faima pe care Timișoara și-a dobândit-o, de oraș al parcurilor, al florilor. Asta nu se poate fără bani, însă decizia pe care o asum este să finanțăm în continuare această frumusețe a orașului nostru. Nu știu cât va costa”, explică primarul.
SCM Politehnica Timișoara joacă în avans, în Liga Națională de handbal, etapa a XI-a, cu…
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 19.11.2024, unde se vor executa reparaţii…
Timișoara va găzdui, la mijlocul lunii viitoare, în organizarea primăriei, dezbaterea „35 ani de libertate…
Marţi, 19 noiembrie, vor avea loc mai multe întreruperi ale serviciilor furnizate de Colterm, acestea…
Luni seara, după orele 18, ISU Timiș a fost anunțat despre producerea unui accident între…
Deputatul USR de Timiş, Cătlin Drulă, s-a dezlănţuit la adresa liderilor PSD, pe marginea scandalului…