Cultura

Robu a chemat la discuții taberele de la filarmonică. Marți, primarul le vorbește greviștilor

După o săptămână de negocieri fără rezultat și câteva concerte în stradă, directorul și sindicaliștii în grevă de la Filarmonica Banatul s-au întâlnit, luni după-amiază, față în față, la primărie. Marți, Nicolae Robu va vorbi în fața artiștilor care protestează.

Situația de la Filarmonica Banatul era departe de a se fi calmat luni dimineață, iar artiștii aflați în grevă au ieșit din nou în fața instituției, pentru un concert. Luni la prânz, primarul Nicolae Robu a făcut o adresă către cele două tabere, pe care le-a invitat la o discuție. „V-am lăsat timp până la sfârșitul săptămânii trecute să negociați revendicările și să ajungeți la o înțelegere care să permită intrarea în normalitate a activității filarmonicii. Nu numai că acest lucru nu s-a întâmplat, dar tensiunile au exacerbat. Împreună ați reușit să creați o imagine negativă instituției și orașului, lucru care nu mai poate continua”, a scris edilul.

Discuțiile au durat câteva zeci de minute, însă primarul Nicolae Robu nu a putut fi contactat. „Domnul primar a zis că vrea să vorbească cu oamenii… negocierile merg bine, dar foarte greu. Au venit cu un proiect de contract colectiv de muncă de 70 de pagini, care este imens. I-am explicat primarului că în România nicio filarmonică nu are contract. Revendicările lor, cele mai multe, sunt ilegale. Le-a dat jurista o listă cu legile schimbate sau abrogate și unele lucruri nu pot fi luate în seamă”, afirmă directorul de la Filarmonica Banatul, Ioan Coriolan Gârboni.

„Avem speranțe foarte mari, domnul primar ne-a înțeles, l-a și certat pe domnul director, numai că nu prea mai credem în vorbe. Ne-a promis domnul primar că marți, la ora 9.30, va avea un discurs față de oamenii care sunt în grevă (…) O să avem mâine un acord în scris tripartit, între noi, director și primărie. Domnul primar va asuma acest acord și va pune la punct anumite chestii. Sunt aspecte în acest acord din contractul colectiv de muncă (…) Am ieșit de la domnul primar din birou și am vrut să mergem la domnul Gârboni, dar secretara ne-a spus că la ora 16 nu mai discutăm, că ne întâlnim mâine”, spune și liderul de sindicat Florin Lupulescu.

Altfel, primarul Robu a anunțat pe Facebook că, de acum încolo, concertele filarmonicii se vor ține tot vinerea. Edilul a derulat, la finele săptămânii, un sondaj în care își întreba prietenii dacă nu vor concerte și sâmbătă sau duminica. Au răspuns 4.100 de oameni, iar 61% dintre aceștia vor concerte doar vinerea.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

25 de minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

39 de minute ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

O oră ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

2 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

2 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

2 ore ago