Partide

Au început execuțiile în PSD. Marian Neacșu și Adrian Țuțuianu, excluși din partid

Așa cum s-a prognozat în ultimele zile, în ședința de luni a Comitetului Executiv al PSD s-au făcut primele două execuții. Cu 52 de voturi pentru și doar nouă împotrivă, secretarul general al partidului, Marian Neacșu, și vicepreședintele Adrian Țuțuianu, lider al PSD Dâmbovița, au fost excluși din partid.

Cei doi au fost găsiți „vinovați” că ar fi încercat să-l debarce pe Liviu Dragnea din fruntea partidului. Conform statutului PSD, cei doi având funcții mari, pot fi demiși doar de congres, CEx-ul având posibilitatea doar de-a propune respectivele sancțiuni. Atât Neacșu, cât și Țuțuianu au anunțat că vor contesta sancțiunile, urmând să discute în zilele următoare cu organizațiile care i-au propus.

„După acest vot vom discuta la organizațiile care ne-au susținut și vom vedea ce poziție au și ei. Vom face contestație, este o execuție publică fără niciun sens. Ni s-au adus acuzații fără niciun temei. Nu se pune problema în termenii ăștia. Noi am fost soldați credincioși ai partidului și nu vom lupta împotriva partidului”, a declarat Marian Neacșu.

Pe de altă parte, Adrian Țuțuianu a amintit că excluderea vine la exact 20 de ani de la momentul în care s-a înscris în PSD. „E un moment dificil pe care îl anticipam. Cred că e o greșeală majoră și decizia de azi nu face altceva decât să arate că în PSD e sancționat delictul de opinie. Eu m-am exprimat în interiorul partidului. Nu am văzut să condamne cineva faptul că un om e înregistrat în PSD de oameni interesați să strice lucrurile într-o organizație. Nu mi-am propus niciodată să ascund lucrurile care nu merg. Cred că partidul se îndreaptă într-o direcție greșită. Rămâne ca timpul să arate dacă noi am avut dreptate sau cei care au votat azi pentru excluderea noastră. Sunt căile statutare, comisia de etică, congres și căile juridice. Mă voi consulta cu colegii de la PSD Dâmbovița și voi decide ce avem de făcut în continuare. Două lucruri vreau să fie clare. A vorbi despre problemele unui partid nu înseamnă a fi împotriva partidului. Nici eu, nici domnul Neacșu nu am sprijinit acțiuni împotriva partidului”, a spus și Țuțuianu.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago