Consiliul Judeţean Timiş

Ce mai vinde CJ Timiș: lemn de plop, măr pădureț și nuc. După ce a tăiat peste 500 de copaci

Cu strigare! Așa scoate la licitație Consiliul Județean Timiș peste 100 de metri cubi de lemn, rezultați în urma defrișării unui teren dat în folosință gratuit către Agenția Națională de Locuințe. Au fost tăiați exact 532 de arbori, iar lemnul se vinde.

CJ Timiș a dat în folosință gratuită, cu modificările și completările ulterioare, un teren către Agenţia Naţională pentru Locuinţe, în vederea construirii unor unități locative. Este vorba despre 25.000 de metri pătrați, situați în Timișoara, pe Calea Martirilor 198. Pentru ca lucrările să înceapă în sfârșit, era nevoie ca terenul să fie pus la dispoziție curat, fără „sarcini”, inclusiv fără vegetație. CJ a trecut astfel la… drujbă, mai exact la „servicii de tăieri în vegetație în afara fondului forestier și defrișare”.

De pe terenul respectiv au fost tăiați 532 de arbori, din operațiune rezultând 108 mc masă lemnoasă. „Bunurile mobile astfel rezultate au fost înregistrate în evidența financiar-contabilă a Județului Timiș, în domeniul privat (…) având o valoare totală de inventar de 47.880 lei Având în vedere faptul că respectivele bunuri nu mai sunt necesare CJ Timiș și respectând prevederile HG nr. 841/1995 privind procedurile de transmitere fără plată şi de valorificare a bunurilor aparţinând instituţiilor publice, a fost trimisă către instituții publice o adresă prin care li se aducea la cunoștință posiblitatea transmiterii fără plată a 108 mc de masă lemnoasă. La respectiva adresă nu au transmis răspuns afirmativ niciuna din instituțiile primitoare”, scrie în expunerea de motive a proiectului care va fi supus votului în viitorul plen.

Acest act normativ va stabili condițiile în care va fi organizată licitația cu strigare prin care CJ Timiș vrea să vândă lemnul respectiv. Este vorba, mai exact, despre 69 metri cubi plop alb, 1 mc dud, 1 mc măr pădureț, 3 mc nuc, 1 mc frasin și 33 mc salcâm. Potrivit proiectului, „termenul limită de depunere a cererii de participare la licitație și a documentelor care o însoțesc este cu cel mult 5 zile înaintea datei licitației, dar nu mai târziu de 24 de ore înainte”.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

10 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

12 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

13 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

14 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

14 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

16 ore ago