Unde mergem

Doi ani La Două Bufnițe. Cu Jón Kalman Stefánsson

Au trecut doi ani de când, la doi pași de Piața Unirii, se deschidea cea mai prietenoasă librărie. La Două Bufnițe se… aniversează în stil propriu, cu un super-invitat. Islandezul Jón Kalman Stefánsson vine la Timișoara.

Cu ocazia aniversării a doi ani de la deschiderea oficială a librăriei independente La Două Bufnițe, iubitorii de lectură sunt invitați sduminică, 2 decembrie, la ora 17, la o întâlnire cu Jón Kalman Stefánsson, unul dintre cei mai apreciați scriitori contemporani islandezi. Discuția se va desfășura în limba engleză, va fi moderată de Bogdan-Alexandru Stănescu, coordonatorul colecției Biblioteca Polirom, și va fi urmată de o sesiune de autografe.

Spunem poveşti pentru că ne binedispune, dar spunem poveşti şi pentru a nu uita. Cuvintele vor avea întotdeauna şi puterea de a vindeca, puse în proză sau în poezie, la fel ca muzica. Ăsta este unul dintre principalele motive pentru care literatura, arta în general, este atât de importantă în vieţile noastre.
Jón Kalman Stefánsson

Stefánsson s-a născut la Reykjavík, în 1963. A debutat în 1988 cu un volum de poeme. Unul dintre romanele sale, „Sumarljós og svo kemur nóttin / Lumina de vară, apoi se lasă noaptea”, a primit în 2005 Premiul Literar Islandez pentru ficţiune. Patru dintre volumele sale au fost nominalizate la Premiul pentru Literatură acordat de Consiliul Nordic. Jón Kalman Stefánsson a obținut recunoașterea internațională odată cu Trilogia fiordurilor, incluzând volumele „Între cer și pământ” (ed. Polirom, 2014), „Tristeţea îngerilor” (ed. Polirom, 2016) și „Inima omului” (ed. Polirom, 2018), în urma căreia a câștigat numeroase premii și i s-a propus producția unui film de lung metraj (Spellbound Productions & Cap Horn Film). Cel mai recent roman al său, „Povestea lui Ásta” (2017), a devenit un imediat una dintre cele mai bine vândute cărți de ficțiune în Islanda.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

7 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago