Primăria Timişoara

Problema de la Solventul a fost rezolvată. S-ar părea, în sfârșit, că primăria se poate apuca de șantier

Primăria va primi, în câteva zile, terenul de care are nevoie pentru a putea începe șantierul în zona Solventul. Actele vor fi semnate înainte de finele lunii noiembrie, iar anul viitor ar porni lucrările. Cât costă nu se știe, dar investiția va fi făcută exclusiv pe banii de la bugetul local.

S-a rezolvat problema terenului din zona Solventul, de care are nevoie primăria ca să înceapă șantierul la mult lăudatul viitor pasaj. Cel puțin așa anunță acum Nicolae Robu. „Se pare că în sfârșit vom intra în linie dreaptă cu Solventul. De marți într-o săptămână, în 27 noiembrie, vom avea o vizită a împuterniciților proprietarilor domeniilor Solventul, pentru a semna documentele finale privind cedarea acelei porțiuni de teren de care avem nevoie pentru a realiza pasajul Solventul. Am explicat de mai multe ori că nu am putut avansa pentru că nu avem proprietatea asupra terenului. Altminteri, ar fi fost primul pasaj pe care l-am fi făcut. Toate sunt importante. Pasajul Solventul va aduce beneficii și mai mari”, a declarat edilul.

„Acolo figurau niște clădiri pe care era pus sechestru de către statul român, deși ele nu existau. Nu s-a putut ridica sechestrul până când societatea respectivă nu a plătit o parte din datorii. S-au plătit toate datoriile, terenul este liber de sarcini și așteptam să vină această undă verde din partea proprietarilor, care să vină la primărie să semnăm documentele”, a mai explicat Robu. Potrivit acestuia, municipalitatea nu va da nimic la schimb pentru acest teren, fiind vorba despre o donație a unui teren de aproximativ 2 hectare.

„Vom duce Calea Bogdăneștilor pe sub cele 9 linii de cale ferată, cu carosabil cu 4 benzi cu linii de tramvai, cu trotuare și piste de biciclete pe sub calea ferată. Pe strada Gării se va amenaja un sens giratoriu. De la acel giratoriu se merge către Bega și se va traversa podul, tot la anul pornim și construcția podului. Strada Gării va fi amenajată pe un proiect distinct. Vom prelungi liniile de tramvai, totul conex pasajului care va fi și mai larg decât Popa Șapcă”, a completat edilul.

Robu a anunțat, încă din ianuarie 2018, că situația terenului era rezolvată, cel puțin din punct de vedere al Fiscului. „Se finalizează studiul de fezabilitate, care este aproape gata, se aprobă în CL, apoi se da undă verde pentru proiectul tehnic. Probabil că nu vom reuși să începem pe teren în 2018. Unele lucrări s-ar putea face până la sfârșitul anului, dar nu contăm pe asta”, spunea edilul. SF-ul nu este aprobat de consilierii locali.

Potrivit primarului Timișoarei, lucrările la Pasajul Solventul vor începe în 2019, urmând să fie terminate înainte de începerea anului 2021. Nu se știe sigur cât va fi investiția, estimată în 2014 la 28 de de milioane de euro, dar ea va fi făcută de la bugetul local, proiectul nefiind depus pentru finanțare pe fonduri europene. Consilierii locali urmează să adopte un studiu de fezabilitate, după care va fi făcut proiectul tehnic și, ulterior, va fi lansată licitație pentru execuție. (sursa foto: www.youtube.com/zyraxes1)

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă…

31 de minute ago

Membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL

În frunte cu cei doi consilieri locali, Maxim Maximilian şi Zoran Neamț, membrii Partidului Verde…

O oră ago

Surpriză și nemulțumire în rândul tinerilor liberali: Nicolae Robu alege TSD în detrimentul TNL la lansarea candidaturii sale

Atmosfera a fost încărcată de surprize și subtilități politice la recenta lansare a candidaturii PSD-PNL…

2 ore ago

Trei sferturi din lucrările de la extinderea Liceului Waldorf au fost realizate

Primăria Timișoara a anunțat că investiția pentru realizarea noii clădiri a Liceului Waldorf e în…

2 ore ago

Sala Multifuncțională, devenită celebră în aceste zile, a fost modernizată

Mult disputata sală multifuncțională de la Palatul Administrativ e acum modernizată. Suma investită de cei…

2 ore ago

Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto

Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor…

3 ore ago