Primăria Timişoara

Sunt peste 100.000 locuri de parcare amenajate în Timișoara? Ultimul sondaj al lui Robu

Pierdeți o mulțime de minute căutând loc de parcare la serviciu ori acasă? Vi se pare că sunt prea puține spații amenajate? Sau vă numărați printre eventualii fericiți care nu au astfel de probleme? Primarul Nicolae Robu vrea să știe câte locuri de parcare amenajate credeți că sunt în Timișoara.

Din acest an, locurile de parcare din cartiere sunt numerotate, la solicitarea expresă a primarului Nicolae Robu. La ce folosește statistica? O să vedem, dar, până atunci, edilul a lansat al 47-lea sondaj pe 2018, pe o temă care îi râcâie pe mulți timișoreni. „Câte locuri de parcare amenajate, cumulat: în parcaje, adiacent carosabilelor sau între blocuri (unde am făcut foarte multe amenajări în cei 6 ani de când sunt Primar) presupuneți dv. că există actualmente în Timișoara (nu se numără locurile pe pământ, pietriș sau… spațiu verde!)?”, își întreabă edilul prietenii virtuali. Dacă vreți să răspundeți la acest sondaj, aveți de ales între nu mai puțin de nouă variante de răspuns: mai puțin de 30.000, între 30.000 și 40.000, între 40.000 și 50.000, între 50.000 și 60.000, între 60.000 și 70.000, între 70.000 și 80.000, între 80.000 și 90.000, între 90.000 și 100.000 și peste 100.000!

Teoretic, ar trebui să aibă un inventar clar al locurilor de parcare SDM, societatea cu acționar unic CL Timișoara, cea care gestionează sistemul TimPark. Anul trecut, societatea a încasat, din taxele plătite de șoferi, 7,6 milioane de lei. În același interval, ea a amenajat 178 de locuri de parcare, pe strada Martir Nicoară Elena, lucrarea costând 836.000 lei.

În ultimii ani, odată cu transformarea unei mari părți din centrul orașului în zonă pietonală, de acolo au dispărut câteva sute de locuri de parcare. Municipalitatea promite de destul timp o parcare publică de mari dimensiuni, dar nu a reușit să identifice un teren pentru ea. Ultimele promisiuni, fără un orizont de timp foarte clar, vizează două parcări subterane: una în zona Hotelului Central, cealaltă, sub platoul de la intrarea în Parcul Botanic. Pentru ca ele să devină realitate e nevoie, dincolo de finanțare, de o mulțime de avize.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Domionic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

18 minute ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

2 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

3 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

3 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

3 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

4 ore ago