Primăria Timişoara

Trecerea de pietoni de pe Calea Lugojului rămâne așa cum e. Primăria Timișoara nu are ce face

Totul este amenajat ca la carte la trecerea de pietoni de pe Calea Lugojului, la intrarea în Ghiroda. Administratorul drumului, Primăria Timișoara, spune că nu are ce să facă în plus față de ce este acum. Duminică seară, câteva zeci de oameni au cerut măsuri de siguranță suplimentare.

Duminică seară, câteva zeci de oameni au protestat, cu lumânări aprinse în mâine, la trecerea de pietoni de pe Calea Lugojului – DN6, la intrarea în Ghiroda. Este vorba despre o „zebră” extrem de periculoasă, prost luminată, unde mulți șoferi aleg să nu respecte restricția de viteză de 70km/h și apasă prea târziu pedala de frână. Uneori nu funcționează nici semafoarele montate acum 4 ani, la solicitarea oamenilor din zonă. Asta, după ce acolo s-au petrecut, de-a lungul timpului, mai multe accidente grave.

Protestul a fost organizat după ce, săptămâna trecută, acolo a murit încă un om. „E trecerea nimănui. Locuim pe partea cealaltă de șosea, venim cu copiii la școală, la grădiniță, semafoarele nu merg (…) Se face un supermarket, dar drumuri de acces nu sunt. Toți oamenii care lucrează la fabricile astea merg pe contrasens, nu e pistă de biciclete, nu este trotuar”, explica situația o localnică.

Oamenii aveau câteva solicitări către administratorul drumului, care este Primăria Timișoara. Printre acestea, iluminarea corespunzătoare a zonei, „zebra” să fie presemnalizată preventiv, inclusiv prin montarea unor calmatoare de trafic, amplasarea unor camere de supraveghere, întețirea controalelor de prevenție și monitorizarea traficului la fața locului.

Responsabilii din PMT spun însă că au făcut tot ce se poate face pentru punerea în siguranță a pietonilor. „Accidentul de săptămâna trecută nu s-a produs pe trecerea de pietoni. Într-adevăr, semaforul a fost trecut pe intermitent pe timpul derulării unor lucrări, dar acum a revenit la normal. Nu pot fi puse limitatoare acolo unde există semafoare”, susțin aceștia.

Semaforul din zonă a fost montat la finele anului 2014. Tot atunci, Primăria Timișoara a preluat în administrare de la fosta CNADNR acest drum. La vremea respectivă, cei din PMT spuneau că se intenţionează demararea unui proiect comun cu Primăria Ghiroda, pentru amenajarea de trotuare şi piste de biciclete de la ieşirea din Timişoara până la intrarea în comună. Acum, reprezentanții Primăriei Timișoara afirmă că nu au în plan astfel de amenajări.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Zece localități erau parțial nealimentate cu energie electrică în Timiș, la ora 12

Chiar dacă o bună parte dintre deranjamentele apărute la rețelele de alimentare cu energie electrică…

3 ore ago

Dumbrăviţa, din nou repetentă pe teren propriu

Se strâng rezultatele negative. Mai ales pe teren propriu. CSC Dumbrăviţa se află la al…

4 ore ago

Festivalul dramaturgiei româneşti se va desfăşura la Timişoara, în două „episoade”

Teatrul Național din Timișoara organizează în perioada 4-10, respectiv 19-20 decembrie 2024, o nouă ediție…

5 ore ago

Primăria Timișoara a renunțat la proiectul pe fonduri europene de la Cinema Freidorf. Reabilitarea, gata în decembrie

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că înainte de finalul anului în curs se va finaliza…

6 ore ago

Timişoara, de trei ori premiată la un eveniment naţional din domeniul sănătăţii/FOTO

Pe data de 21 noiembrie a avut loc Gala Performeri din Sănătate, ediția 2024, desfășurată…

6 ore ago

Call center pentru asistență electorală și platforma www.votcorect.ro pentru sesizarea neregulilor în zilele alegerilor

Expert Forum, organizație membră a Coaliției Vot Corect, organizează un centru de informare și asistență…

7 ore ago