Sport

Victorie externă în faţa unei echipe bune pentru Agroland

UVT Agroland Timișoara se întoarce cu toate punctele din deplasarea de la Bacău. Formația bănăţeană s-a impus clar în fața echipei locale Știința, scor 3-1, la capătul unui meci în care Maeva Orle a totalizat 27 de puncte.

Agroland se impune în premieră în sala din Bacău și obține al doilea succes din sezonul 2018-2019 al Diviziei A1 de volei feminin: Știința – Agro 1-3 (18-25, 22-25, 25-20, 14-25).

Agroland a început perfect primul set. S-a instalat la conducere și s-a distanțat pe tabelă, cu Maeva Orle în mare formă (9 puncte în primul act), precum și pe fondul eficienței la serviciu – șapte ași. Diferența maximă din primul set a fost de nouă lungimi în favoarea fetelor noastre (14-5).

Jucătoarele lui Bogdan Paul au început bine și setul secund. După un start echilibrat, Agroland s-a desprins la 17-12. A urmat o replică solidă a gazdelor, care au redus diferența la o lungime, scor 16-17. A fost momentul să se evidențieze din nou Maeva Orle, care a dus scorul la 20-17 în favoarea vizitatoarelor, după trei atacuri consecutive.

Gazdele au dominat cel de-al treilea act al meciului din Bacău. Formația în roşu şi negru a reușit să revină în câteva rânduri și să anuleze avansul luat de voleibalistele de la Știința (4-3 de la 0-3, 10-10 de la 8-10). Daniela Lupescu & Co. au comis însă multe greșeli în această parte, iar trupa din orașul lui Bacovia a profitat și a făcut 1-2 la seturi.

Cel de-al patrulea act avea să fie și ultimul al meciului. Agroland a dominat categoric, iar pe final a avut chiar și 11 puncte avans: 21-10.

Formația timişoreană a început în următoarea formulă: Katarina Jovanovic – 16 puncte, Petruța Orlandea – 5 puncte (3 ași, 1 blocaj), Maeva Orle – 27 puncte (2 ași, 1 blocaj), Diana Cărbuneanu – 6 puncte (1 as, 1 blocaj), Roxana Iancu – 16 puncte (6 ași, 5 blocaje), Barbora Kosekova – 1 punct și Teodora Pusic – libero. A mai intrat Daniela Lupescu – 1 punct.

UVT Agroland se întoarce la Timișoara luni dimineață, iar sâmbăta viitoare va evolua pe teren propriu, cu CSM Lugoj. Derbiul Banatului este programat la ora 19, la sala UVT-Oituz.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

6 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

13 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago