Comitet Județean pentru Situații de Urgență pentru gunoiul neridicat din zona Sânnicolau Mare

În zona Sânnicolau Mare, Deta, Jimbolia, dar și la Făget oamenii stau cu gunoiul neridicat. Firma care le ridică gunoiul nu mai are unde să-l ducă. Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, vrea să convoace Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Ce se întâmplă în această zonă? Societatea de salubrizare care colectează gunoiul nu-l mai poate duce la stația de transfer pentru că cel care operează stația nu îi mai permite acest lucru, imputându-i firmei respective niște plăți restante. Gunoiul a rămas, astfel, în camioanele în care a fost colectat, pe străzi, în curțile și tomberoanele oamenilor. Din cauza problemei cauzate s-ar putea pierde bani europeni.

„Avem o situație delicată pe trei zone, gestionată de societatea Brai Cata, care a intrat într-un conflict comercial cu societatea Polaris, Brai Cata având responsabilitatea colectării deșeurilor de la cetățeni, Polarisul având responsabilitatea transportului deșeurilor de la stații la deponeul de la Ghizela. Nu este obligativitatea noastră și nici nu avem pârghiile de a intra într-o dispută comercială între două societăți, dar această dispută, din păcate, la momentul acesta, afectează sistemul integrat de management al deșeurilor, prin fluxul de deșeuri care trebuie respectat în cadrul proiectului pe fonduri europene. Astăzi vom avea o ultimă analiză și vom lua decizia de a convoca un comitet de situații de urgență, dacă este necesar, să avem un sprijin clar din acest punct de vedere legat de afectarea proiectului pe fonduri europene. La 31 decembrie este închiderea acestui proiect, urmând monitorizarea lui pe cinci ani de zile. Proiectul are o valoare de aproximativ 45 de milioane de euro, discutăm de construcția deponeului, de construcția stațiilor, de achiziționarea de autospeciale pentu transportul deșeurilor și implementarea proiectului”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș Călin Dobra.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

18 minute ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Domionic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

2 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

4 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

4 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

5 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

5 ore ago