Primăria Timişoara

Dezbatere publică: vreți ca Primăria Timișoara să ia un împrumut? Aproape jumătate din sumă ar fi folosită pentru realizarea Pasajului Solventul

La Primăria Timișoara va avea loc o dezbatere publică legată de contractarea unui împrumut în valoare de aproape 214 milioane de lei (aproximativ 46 milioane euro). Aproximativ jumătate din sumă va fi folosită pentru realizarea Pasajului Solventul.

Valoarea estimată a proiectului pasajului Solventul este de 27,8 milioane de euro, potrivit studiului de fezabilitate. Primăria vrea să ia un credit pe termen lung, aproximativ 10-15 ani, cu o perioadă de tragere de minimum 36 luni.

Primăria Timişoara va organiza marţi, 11 decembrie, la ora 13.00, în sala de şedinţe  a Consiliului Local al Municipiului Timişoara, pe B-dul C.D.Loga nr.1, dezbaterea publică. Subiectul dezbaterii va fi „Proiectului de hotărâre privind aprobarea contractării unor finanţări rambursabile interne/externe în valoare totală de 213.705.516 lei, din care: maxim 100.000.000 lei în vederea asigurării finanţării investiţiilor publice de interes local, precum şi 113.705.516 lei necesari refinanţării unor împrumuturi în vederea optimizării serviciului datoriei”.

La dezbatere sunt aşteptate să participe toate persoanele interesate. Participanţii la dezbatere care se înscriu la cuvânt îşi vor susţine punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi. Durata limită de exprimare a punctelor de vedere este de cinci minute pentru fiecare participant.

Cei interesaţi se pot adresa şi în scris, Direcţiei Secretariat General  –  Serviciul Administraţie Locală, sau in format electronic, la adresa: camelia.crisan@primariatm.ro., până la data de 11.12.2018, la ora 11.00.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

O oră ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

4 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

4 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

6 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

7 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

7 ore ago