Administratie

Gunoaiele Timișoarei au acum o… pagină de Facebook. Responsabil, același neobosit Nicolae Robu

Criticat în dese rânduri de mii, poate zeci de mii de timișoreni, pentru mizeria de pe străzile Timișoarei, primarul Nicolae Robu a creat o nouă pagină de Facebook destinată exclusiv… gunoaielor. Denumită Sesizări insalubritate”, pagina îi așteaptă pe timișoreni cu fotografii și scurte postări privind mizeria din oraș.

Cu toate că Timișoara nu are contract pentru curățenie stradală, primarul Nicolae Robu insistă în continuare să susțină că marea majoritate a gunoaielor care apar în fotografiile postate pe rețelele de socializare nu aparțin de primărie, ci de ADID, instituție aflată în subordinea CJ Timiș. Mai mult, zilele trecute afirma că timișorenii sunt vinovați pentru mizeria de pe străzi, Pentru a dovedi acest lucru, el a creat o nouă pagină de Facebook denumită Sesizări insalubritate”.

În contextul scandalului gunoaielor, apărut inerent tranziției la noul sistem de gestiune a deșeurilor impus de Comisia Europeană -sistem care, probabil se va dovedi bun, dar necesită timp până să ajungă la parametrii nominali, deci departe de mine gândul de a imputa ceva Comisiei Europene-, am decis să vă creăm un canal în plus de sesizare a mizeriei din oraș, pentru ca, la rândul nostru, să putem lua cât mai prompt măsuri pentru aducerea lucrurilor la normal. Sesizările dv trebuie să fie poze cu mizeria, cu data și timpul incluse în poză și un cât mai scurt text, recomandabil doar adresa locației în cauză”, anunță Robu.

Apoi el explică pentru a nu se știe câta oară că gunoiul casnic este responsabilitatea ADID și doar cel de pe străzi a rămas în sarcina municipalității. Cele mai multe gunoaie surprinse în fotografii sunt totuși de pe străzi, însă primarul a văzut cu totul și cu totul altceva. Dar, PESTE 90% DIN POZELE CE AU CIRCULAT ȘI MAI CIRCULĂ PE WEB CU MIZERIA DIN TIMIȘOARA, ARATĂ GUNOI CASNIC, PT. CARE NU PRIMĂRIA ESTE RESPONSABILĂ și deci NU ESTE CORECT CA NEMULȚUMIRILE SĂ AIBĂ DREPT ȚINTĂ PRIMĂRIA, iar cei cu adevărat responsabili să jubileze cum punctează ei politic, ajutați de presa tonomat!”, a continuat Robu. El mai spune că și la Cluj sunt probleme cu gunoaiele, iar în final face o nouă promisiune ca multe altele: Și vă asigur, stimați timișoreni, că, ÎMPREUNĂ, vom reuși, în relativ scurt timp, să aducem orașul nostru LA SUPERLATIV și în privința curățeniei!”.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

2 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

3 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

13 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

13 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

16 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

17 ore ago