Social

O mamă din Timiș și cei opt copii ai săi au fost ajutați să se mute în casă nouă / FOTO

Sfârșit de an cu multă bucurie pentru o mamă și cei opt copii ai săi. Adina, care locuiește în Gottlob și are grijă, zilnic, de cei 8 copii ai săi, s-a mutat într-o casă nouă, care a primit-o din partea primăriei. Reprezentanții Asociației Acasă în Banat, alături de voluntari, au ajutat-o pe aceasta să se mute în noua locuință sub a cărui acoperiș vor sta nouă suflete, ferite acum de frigul de afară.

Toate acestea după ce la începutul lunii casa în care Adina și cei opt copii locuiau temporar a fost renovată, fiindu-le cumpărate mobilă și lemne. Adina, mamă a opt copii doi băieți și șase fetițe a decis să plece de lângă soțul ei, cu care nu se mai înțelegea. Nu a avut, însă, încotro să o apuce. O familie din sat, însă, a lăsat-o să stea pe timp de iarnă într-o casă nelocuită și fără electricitate sau apă curentă. Avea geamuri, o sobă și cât să aibă unde să locuiască peste iarnă.

Voluntarii Asociației Acasă în Banat au decis să intervină, pereții fiind distruși și acoperișul de proastă calitate. Mai mult, nu existau dulapuri pentru haine. Însă acum, înainte de intrarea în 2019, situația Adinei și celor opt copii ai săi s-a schimbat radical.

„Semne bune anul are! 2019 o găsește pe Adina din Grabaț și cei 8 copii ai săi într-o casă nouă! Astăzi (n.r. sâmbătă, 29 decembrie) am ajutat-o să se mute în casa primită zilele trecute de la Primăria Grabaț. Este vorba despre o casă de stat, cu chirie, recent eliberată, repartizată acum Adinei și copiilor ei de către Consiliul Local. Pe această cale mulțumim administrației locale a comunei Lenauheim că a găsit într-un timp atât de scurt o soluție pe termen lung pentru această familie! De asemenea, le mulțumim celor 10 persoane fizice și Primăriei Secas pentru ofertele făcute de cazare temporară sau chiar definitivă, în diferite colțuri ale Banatului și chiar în țară! Este de înțeles că Adina a preferat să rămână în satul ei natal și ne bucurăm că s-a găsit o soluție pentru ea, aici. În luna ianuarie vrem să revenim la Adina, la nouă casă, să o ajutăm cu lucrări de reparație și îmbunătățire a condițiilor de locuit. În funcție de vreme, vom anunța ziua exactă și necesarul de materiale pentru intervenție. Ne bucurăm că încheiem anul cu o așa veste bună! La mulți ani tuturor!”, transmit reprezentanții asociației Acasă în Banat.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

2 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

5 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

6 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

6 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

7 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

9 ore ago