Primăria Timişoara

Primarul Robu mai încearcă să recupereze banii de… Armonie

După ce a a fost respinsă finanțarea europeană pentru tramvaiele Armonia, Primăria Timișoara a depus contestație la Ministerul Dezvoltării. Proiectul a fost respins de comisia regională. Este vorba despre 8 milioane de euro.

Mai precis, a fost respinsă finanţarea solicitată de Primăria Timişoara pentru recuperarea banilor investiţi deja în transformarea tramvaielor vechi ce circulă în oraş în garnituri „Armonia”. Primăria Timișoa a depus, în 9 octombrie, proiectul „Servicii de reparație generală cu reconstrucție și modernizare a vagoanelor de tramvai GT4”, însă acesta a fost respins.

„Noi aveam un anumit termen de încheiere a furnizării de tramvaie Armonia și încă nu se puteau depune cereri de finanțare pe Axa Retro până la acel termen, a apărut mai târziu sesiunea de depunere de cereri. Furnizorii erau pregătiți să ne livreze toate tramvaiele, evident, dacă și noi am fi avut banii. Cum noi nu am vrut să ne încărcăm și mai mult cu plăți mari pe o perioadă scurtă de timp, în situația financiară oricum delicată pe care am avut-o, am sistat lucrările, deci nu am prelungit termenul, e o diferență. Am dat ordin de încetare a lucrărilor. Făcând asta, termenul în care ar fi fost livrate tramvaiele a ajuns să fie încadrabil în perioada de depunere a cererilor de finanțare pe Axa Retro. (…) La Armonii am depus contestație. O să vedem care va fi punctul de vedere al Ministerului Dezvoltării, autoritatea de management la nivel național. Este descalificant pentru cineva să spună că noi am pierdut fonduri. E rea-credință, noi nu am pierdut niciun fond, sunt niște reguli de acces la fondurile europene și nu poți să fii eligibil cu orice ar fi util pentru oraș, ci numai cu ce este stabilit prin ghidul de aplicare că ar fi eligibil. Pe conținut, acest proiect al nostru, tramvaiele Armonia, este eligibil. Din punct de vedere al «timingului», este interpretabil”, a spus primarul Nicolae Robu.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

15 minute ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

50 de minute ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

59 de minute ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

2 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

2 ore ago