Politica

USR către Robu: „Drumul pe care sunteți acum falimentează atât orașul cât și cariera dumneavoastră politică”

Timișoara este îngropată în nămeți de incompetență. City-manager-ul Kristof trebuie să plece! Acestea sunt concluziile la care au ajuns cei din USR Timiș, în urma ninsorii care a dat orașul peste cap.

La aproape o săptămână de când a nins, circulația în oraș contiuă să fie imposibilă în condiții de securitate. Mormanele de zăpadă tronează peste tot, copaci rupți și abandonați, trotuare înghețate, piețele centrale acoperite de gheață și zăpadă, sute de străzi și multe cartiere în care nu s-a intervenit absolut deloc. Așa arată Timișoara și acum deși nu mai ninge de șase zile, spun cei de la USR Timiș. Ei arată că administrația Robu nu este capabilă să-și îndeplinească nici măcar sarcinile de bază.

De-a lungul anului 2018, primăria fie nu a vrut, fie nu a fost capabilă să organizeze o licitație în timp util pentru deszăpezirea orașului. Acest serviciu nu este primul serviciu elementar pe care actuala administrație eșuează să îl ofere. Zăpada ce a căzut peste tot acoperă gunoaiele de pe străzile Timișoarei pentru că, să nu uităm, pe lângă că nu au fost capabili să asigure deszăpezirea, nu au fost capabili să asigure nici contract de salubrizare”, afirmă Roben Lațcău, vicepreședinte USR Timișora.

Demisia city-managerului Robert Kristof

El amintește că, în primăvară, primarul Nicolae Robu promitea că vom urmări pe telefon utilajele deszăpezire. Utilaje care acum s-au dovedit a fi inexistente. USR-istul e convins că Robu nu mai are nicio legătură cu realitatea.

Dumnealui și-a construit o realitate paralelă, alimentată de subordonații săi și angajații noștri. Unul dintre ei este city-manager-ul Robert Kristof, feblețea domnului Robu. Administrator public cu zero experiență, responsabil atât de salubrizare, cât și de serviciile de curățat zăpada, domnul Kristof a eșuat lamentabil, demonstrând fără echivoc că poziția îl depășește în totalitate. Singura sa reușita în acest an a fost să își convingă șeful să îi mărească salariul la 17.000 lei. Bani pentru care noi, timișorenii, nu primim mai nimic la schimb. Oare de ce îl plătim pe domnul Kristof cu atâția bani dacă nu este capabil să se ocupe de lucrurile ce îi cad în sarcină? Răspunsul este simplu: pentru că așa vrea domnul Robu. USR Timișoara cere demisia lui Robert Kristof, care a demonstrat fără drept de apel că nu e în stare să asigure nici serviciile de bază pentru oraș. Domnule Robu, dacă alegeți să-l păstrați în funcție pe Robert Kristof, după eșecurile sale repetate, practic aruncați o insultă către fiecare persoană care v-a votat în trecut. O evaluare obiectivă a actualei administrații ne arată drumul încet și sigur pe care Timișoara este dusă spre colaps. Orașul se sugrumă sub trafic, noi fonduri europene nu atragem, contract de salubrizare nu avem, iar acum nu suntem capabili nici să ne curățăm orașul de zăpadă. Drumul pe care sunteți acum falimentează atât orașul cât și cariera dumneavoastră politică”, a mai spus Lațcău.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Noapte de neuitat! Sute de minți captivate de istorie și tehnologie au descoperit MECIPT-1 și Muzeul Tehnic UPT/FOTO

Un nou eveniment marca UPT care a depăşit aşteptările. Peste 500 de persoane, 21 tururi…

34 de minute ago

Se ia apa miercuri în două localităţi din Timiş

Miercuri, 22 mai, între orele 8-16 se va întrerupe furnizarea apei în Belinț, iar între…

O oră ago

Se deschide vama pe Bega și pentru ambarcațiuni. Granița spre Serbia se va deschide un weekend în fiecare lună

Traficul de turism pe pista de biciclete care leagă Timișoara de Zrenjanin va putea fi…

3 ore ago

S-a scumpit Podul Muncii. Reabilitarea ar trebui să coste 49 de milioane de lei

După cinci ani de așteptare, din momentul aprobării hotărârii de consiliu local care prevedea finanțarea…

3 ore ago

Nu l-a oprit faptul că nu avea carnet şi a furat maşina vecinului. Acum a ajuns în arest

Polițiștii Sectiei 3 Rurale Sânandrei, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria…

4 ore ago

Handbaliştii de la SCM Poli au nevoie de o mică minune pentru a evita barajul de menţinere

Sunt şanse de salvare directă. Mici, dar sunt! Prim-divizionara de handbal SCM Politehnica dispută miercuri,…

5 ore ago