Administratie

La Jimbolia, străzile sunt reabilitate printr-un program transfrontalier cu Serbia

În luna august 2017 a început implementarea proiectului „Creșterea mobilității prin dezvoltare rutieră în Banat”, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia și cofinanțat de statele partenere în program, care reunește patru parteneri: Regia Publică de Drumuri Serbia – lider de proiect, localitățile Jimbolia din România, Kikinda din Serbia și Asociația pentru Dezvoltare Socio-Economică Regională a Banatului din Serbia.

Obiectivul principal al proiectului îl constituie o mobilitate sporită în zona eligibilă transfrontalieră, prin îmbunătățirea standardelor de calitate în serviciile de transport public și prin înființarea unor structuri de cooperare transfrontalieră. Contractul pentru executarea lucrărilor de „Reabilitare a străzilor adiacente Drumului Național 59 C din Jimbolia” a fost semnat cu firma SC Group D.C.M. SRL din județul Timiș iar ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în data de 8 noiembrie 2018. Lucrările au continuat până la emiterea ordinului de încetare a lucrărilor, care a fost emis în data de 18 decembrie 2018, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Până la sistarea lucrărilor au fost reabilitate mai multe tronsoane de pe străzile Liviu Rebreanu și Ioan Slavici, urmând ca la reluarea lucrărilor să se continue cu lucrările de reabilitare conform proiectului. Lucrările de infrastructură cuprind reabilitarea străzilor adiacente Drumului Național 59 C în Jimbolia, drum care duce la punctul de trecere a frontierei Nakovo-Lunga, și realizarea de accese către proprietăți. Tronsoanele vizate în proiect sunt următoarele:

  • Calea Mărășești – între Calea Kikindei și str. Basarabia
  • Str. Ioan Slavici – între str. Republicii și str. Spre Vest
  • Str. Liviu Rebreanu – între str. Peter Jung și str. Spre Vest

Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră Romania-Serbia este finanțat de Uniunea Europeană prin Instrumentul de Asistenţă pentru Preaderare (IPA II) şi cofinanţat de statele partenere în program. În ceea ce privește înființarea unor structuri de cooperare transfrontalieră, a fost creată Rețeaua de cooperare transfrontalieră. Din România, 26 de părți interesate aparținând sectorului public, privat și ONG au semnat Memorandumul de înțelegere.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Crin Antonescu, anunţat candidatul comun al coaliţiei la alegerile prezidenţiale

PSD, PNL, UDMR și grupul minorităților naționale au ajuns la un acord de coaliție pentru…

8 secunde ago

Accidentul de la miezul nopţii. S-a răsturnat cu maşina în câmp

O clipă de neatenţie a fost destul încât să ajungă la spital. I s-a întâmplat…

23 de minute ago

Marilen Pirtea, desemnat şi oficial preşedinte al PNL Timiş. Vasile Blaga, secretar general adjunct la nivel naţional

În şedinţa BPN a PNL desfăşurată duminică seara s-au luat câteva decizii care privesc şi…

54 de minute ago

Emoţii mari pentru o familie din Lovrin, care de sărbători putea rămâne fără casă din cauza unui incendiu

Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…

19 ore ago

Oprit în trafic înainte de a produce nenorociri! Beat „mort” şi fără permis, cu tupeu la volan

„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…

20 de ore ago