Consiliul Judeţean Timiş

230 de milioane de lei, excedentul bugetar pe 2018 a Consiliului Județean Timiș

Nu mai puțin de 230 milioane de lei are excedent bugetar Consiliul Județean Timiș pe anul 2018. Banii vor fi împărțiți în 2019 către lista de investiții a CJ Timiș, dar s-ar putea duce și spre asistență socială.

Se așteaptă însă aprobarea bugetului național pentru a se direcționa excedentul de 230 milioane lei al CJ Timiș pe anul 2019.

„Așa cum este specificat și în lege, excedentul va merge pe anul 2019 pe lista de investiții, pe proiectele importante la nivelul consiliului județean, dar mai mult decât atât, prin noua construcție a bugetului pe anul 2019, încă nu este definitivat, dar la stadiul de discuție și de analiză, prin responsabilitatea pe care o primește consiliul județean de a acorda 100% bugetul pentru direcția generală de asistență socială și protecția copilului, ne-a dat posibilitatea din excedent să mutăm și sume pentru funcționalitate în cazul în care este nevoie. Așteptăm totuși aprobarea bugetului de stat, sumele exact pe care le primim atât din cotele defalcate din impozitul pe venit, cât și sumele de la bugetul de stat din cotele defalcate din TVA, astfel încât să vedem exact dacă toată suma de 230 de milioane de lei, excedent, va merge pe lista de investiții sau punem o parte și pentru funcționare, în mod special la asistență socială și protecția copilului”, a spus președintele CJ Timiș Călin Dobra.

Investițiile provizorii sunt cele care au pornit din 2018 în diferite faze. Fie s-a pornit procedura de licitație, fie se află în perioada în care se semnează contractual, ori a fost semnat contractual și se află în perioada de execuție, în care trebuie făcute plăți.

„Avem situații și la aparatul propriu, și la spitalul județean, avem situații și la deponeul de la Ghizela cu îmbunătățirea sistemului, cu acele filtre de aer, pentru a rezolva parte din probleme la deponeul de la Ghizela. Banii au rămas din investițiile care s-au derulat pe anul 2018 și nu au fost finalizate, pe lista de investiții din proiectele pe care le-am depus pe fondurile europene și aici mă refer la acele proiecte retrospective pentru că am depus trei pe drumuri și am câștigat 15 milioane de lei, am depus pe asistenții maternali împreună cu autoritatea națională de protecția copilului și am câștigat aproximativ vreo 20 de milioane de lei și bineînțeles din ceea ce a rămas pe anul 2017, 2018 și mai mult decât atât, și din surplusul de încasări față de estimarea la început de an 2018”, a mai spus Dobra.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

4 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

5 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

10 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

11 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

11 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

13 ore ago