Fonduri importante atrase de Spitalul Județean Reșița. Instituția a câștigat un proiect în valoare totală de 11 milioane de euro. Banii vor fi destinați eficientizării energetice, fiind veniți din fonduri europene.
Este cel de-al treilea contract încheiat pentru eficientizare la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Anterioarele două au fost semnate în septembrie 2018, pentru staționarele 2 și 3 ale unității spitalicești. Proiectele au în prim-plan creșterea eficienței energetice și utilizarea resurselor regenerabile de energie și însumează 11.008.826,21 de milioane de euro.
Contractul de finanțare a fost semnat astăzi de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) și Consiliul Județean Caraș-Severin. Denumirea proiectului — „Creșterea eficienței energetice și utilizarea energiei din surse regenerabile pentru Spitalul Județean de Urgență Reșița, județul Caraș-Severin – Staționar 1”. Spitalul din Reșița cuprinde secțiile de Obstetrică-Ginecologie, ORL, Cardiologie, Ortopedie, Chirurgie, Neonatologie, Oftalmologie, Medicină Internă și Pediatrie. Capacitatea totală este de 460 de paturi.
Obiectivul principal al proiectului este reducerea emisiilor de CO2 și creșterea eficienței energetice, prin reabilitarea clădirii spitalului, care a fost construită în 1975. Vor fi realizate mai multe tipuri de intervenții: izolarea termică a pereților exteriori, a soclului și a planşeului peste sol, termoizolarea planșeului peste ultimul nivel (în pod) și înlocuirea tâmplăriei existente cu una performantă energetic, din PVC cu geam termopan.
Vor fi instalate pompe de căldură și panouri solare termice și fotovoltaice. Corpurile de iluminat existente vor fi înlocuite cu unele de tip LED, cu durată mare de viață și consum redus. 51,90% din consumul de energie primară ar urma să fie realizat din surse regenerabile. În urma implementării proiectului, se estimează o scădere anuală a gazelor cu efect de seră (echivalent tone de CO2) de la 837,14 la 235,49 și scăderea consumului specific total de energie primară (din surse neregenerabile) de la 493,06 la 123,33 kwh/m2/an.
SCM USV Timişoara nu a pierdut timp odată cu finalul sezonului competiţional. Campioana ţării la…
„De Crăciun ne-am luat raţia de libertate” era un celebru mesaj/slogan al Revoluţiei din 1989. O…
Primăria Timișoara pregătește dosarele pentru obținerea finanțării europene, respectiv a autorizației de construire pentru reabilitarea…
PPC Energie și PPC Energie Muntenia își actualizează platformele online de comunicare cu clienții. Astfel,…
Primăria Timișoara are din această săptămână patru cinematografe funcționale în subordine. Ultimul reabilitat și redevenit…
Consilierii locali timișoreni au aprobat, luni seara, în ultima ședință de plen a anului, proiectul…