Social

STPT dă vina și pe călătorii frauduloși pentru întârzierea tramvaielor, autobuzelor și troleibuzelor / VIDEO

De ce întârzie mijloacele de transport în comun din Timișoara? Cei de la Societatea de Transport Public recunosc că tramvaiele, troleibuzele și autobuzele înregistrează în fiecare zi întârzieri, dar au un răspuns: călătorii frauduloşi.

„Mijloacele de transport în comun ale Societăţii de Transport Public Timişoara înregistrează, în fiecare zi, întârzieri generate de călătorii frauduloşi identificaţi fără bilet sau abonament de colegii noştri din cadrul serviciului control bilete şi verificare abonamente. În multe cazuri, călătorii refuză să se legitimeze şi să prezinte actul de identitate, chiar dacă legea o impune, pentru a li se întocmi proces-verbal de contravenţie. Mai mult, aceştia refuză să coboare din mijlocul de transport în comun, ceea ce duce la staţionarea în staţie până la sosirea echipajelor Poliţiei Locale Timişoara, după ce au fost înştiinţate de colegii noştri. Acest gest al călătorilor frauduloși generează, de fiecare dată, întârzieri nedorite ale mijloacelor de transport în comun, fiind afectaţi, din păcate, călătorii de bună credinţă”, transmit reprezentanții STPT.

Cei de la STPT au și exemple, când o călătoare a ținut în loc autobuzul 33 B un sfert de oră… „Chiar dacă agenţii de control au rugat-o insistent pe aceasta să valideze biletul, călătoarea a refuzat să facă acest lucru, rămânând în autobuzul de pe linia 33 B, oprit în staţia Constantin Brâncoveanu, până la sosirea unui echipaj al Poliţiei Locale Timişoara. În aceste condiţii, mijlocul de transport în comun a staţionat 15 minute, în detrimentul călătorilor aflaţi în autobuz, dar şi al celor aflaţi în staţii, din cauza întârzierii provocate. Călătoarea în cauză a fost sancţionată contravenţional, după sosirea echipajului Poliţiei Locale. Pe acestă cale, le mulţumim călătorilor aflaţi în autobuzul respectiv, aceştia înţelegând demersul colegilor noştri”, transmit cei de la STPT.

Bilete luați prin următoarele metode:

  1. prin intermediul aplicației 24pay (tot ce trebuie să faceți este să scanați codul QR de pe afișele puse în mijloacele de transport în comun și în stații, după care să alegeți titlul de călătorie bilet sau legitimație de o zi);
  2. prin intermediul opțiunii „portofel electronic” (ce presupune încărcarea unui număr dorit de bilete, pe cardul oferit gratis de S.T.P.T., la punctele de vânzare din bulevardul Dâmboviţa, nr. 67 şi Piaţa 700);
  3. prin procurarea unui bilet de la orice punct de vânzare S.T.P.T. şi de la agenţii economici de pe raza municipiului care comercializează titluri de călătorie.

 

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Cimitirele Calea Șagului și Rusu Șirianu au trecut la programul de iarnă

SC Horticultura anunţă că, din această săptămâna cimitirele Calea Șagului și Rusu Șirianu funcționează după…

3 ore ago

Impact fatal! Din păcate, un nou accident mortal din cauza neatenţiei

Un bărbat a condus un autoturism dinspre strada Oloșagului din municipiul Lugoj înspre localitatea Știuca,…

11 ore ago

A fost lansată prima licitație pentru extinderea la patru benzi a Centurii Nord Timișoara

DRDP Timişoara a lansat astăzi pe SEAP procedura "Elaborare Studiu de Fezabilitate Extindere Varianta de…

13 ore ago

Conflict 3 la 1 într-o şcoală din Lugoj. Noroc cu intervenţia poliţiştilor

În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…

17 ore ago

C9. Peciu Nou, scorul campionatului după ce a dat de pământ cu Periamul

Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…

17 ore ago