Administratie

Zeci de primari din Timiș și-au dat acordul pentru rezilierea contractului cu o firmă de salubritate

Primarii din 44 de localități din Timiș au dat un vot de principiu, în ședința Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș pentru rezilierea contractului cu firma care ar trebui să colecteze gunoiul de la cetățenii din localitățile pe care le conduc. Decizia a fost luată după problemele foarte mari apărute la colectarea gunoiului.

Cei de la societatea care colectează gunoiul – Brai Cata – au rămas cu deșeurile în camioane după firma Polaris a refuzat să primească deșeurile la stația de transfer din cauza unei datorii. Gunoiul a rămas astfel în pubelele oamenilor și în camioanele societății de colectare. Primarii au decis vineri, la o ședință a ADID, care a avut loc la Consiliul Județean Timiș, rezilierea contractului cu Brai Cata, firma care, conform contractului, trebuie să colecteze gunoiul din 44 de localități din zonele Jimbolia, Sânnicolau Mare, Deta, Făget.

„Firma care a căștigat licitiația pe zona Deta nu a reușit să adune complet deșeurile. În luna decembrie și ianuarie suntem asaltați de deșeuri, această firmă nu are capacitatea să gestioneze. Reprezentanții firmei au găsit tot felul de scuze, care nu stau în picioare. E o situație dificlă. Toți primarii sunt revoltați de pe cele trei zone – Deta, Făget, Sânnicolau. Noi am dat un vot de principiu pentru reziliera contractului cu Brai Cata”, a spus Petru Filip, primarul din Ciacova.

Primarul din Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, a declarat că nu mai este dispus nici el, nici colegii săi, să tolereze aceste lucruri.

„Astăzi la ședință am propus și am votat un acord de principiu în unanimitate, pentru demararea demersurilor de reziliere a contractului cu această societate comercială. La Sânnicolau pubelele sunt pline, containerele dintre blocuri sunt pline. Nu puteam continua în acest fel, nu am fost obișnuiți să rămânem cu gunoaiele pe stradă. Eu văd ca soluție rezilierea contractului și organizarea unei noi licitați”, a spus Dănuț Groza, primarul din Sânnicolau Mare.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago