Opinii

Ce ascunde pactul odios între necrofagul Dragnea şi „ăla mic cu capu’ mare” de se dă preşedinte PNŢCD

Înţelegerea parafrată joi seara, la o oră de maximă audienţă, între PSD şi PNŢCD şi prezentată de unele televiziuni ca un eveniment cu conotaţii astrale al politichiei de pe Dâmboviţa n-a fost de cât un colosal bluf. Nu de alta, dar PNŢCD nu mai există de multă vreme, e mort de-a binelea, ajungând un cadavru. De aceea, înghiţind acest hoit, lui Dragnea nu-i poţi spune decât necrofag. Dacă îi convine mai mult, pot să-i spun şi scatofag, Aurelian Pavelescu, cel pe care Băsescu îl numea „ăla mic cu capu’ mare”, nefiind altceva decât un rahat politic.

Ino Ardelean

E adevărat, dacă PNŢCD mai trăia, chiar şi cuplat la aparate, puteam vorbi de un eveniment simbol. Un simbol însă extrem de puturos, amintind de Sindromul Stockholm, în care urmaşii victimelor au pactizat cu urmaşii călăilor. Dar n-a fost nici pe departe aşa ceva. Adevăraţii ţărănişti şi urmaţii lor, chiar în lipsa unui partid care să-i mai reprezinte, n-au cum să se pună în slujba urmaşilor celor care i-au hăituit şi au umplut puşcăriile cu ei. Fiindcă, mă repet, PNŢCD nu mai există de mult timp. Iar dovadă a celor de mai sus sunt şi reacţiile extrem de virulente ale foştilor ţărănişti vizavi de acest pact greţos. De la surorile Coposu la fiul lui Ion Raţiu, au fost poziţii dure faţă de blasfemia semnată de cei doi. Astfel că e evident că PSD nu câştigă nimic concret din această minciună grosolană şi manipulare ieftină, fiindcă niciun ţărănist adevărat nu-i va vota. Mă rog, eventual cu excepţia celor cu dosare penale.

Prin urmare, dacă n-are deviaţii necrofage şi/sau coprofage, dincolo de un mincinos exerciţiu de imagine, Liviu Dragnea nu câştigă nimic din acest pact. Pact care aduce în schimb a o înţelegere banditească. Fiindcă pe cei doi îi leagă unele „valori” comune. Cum ar fi atacurile la adresa Justiţiei şi a statului de drept, dar şi cleptomania. Acest individ care nu ştiu prin ce minune şi-a însuşit ştampila PNŢCD a început de mai mult timp să vândă sediile din ţară ale istoricului partid. Inclusiv vechiul sediu din Bucureşti al PNŢCD, în care a funcţionat partidul în perioada interbelică şi pe care l-a vândut unui controversat om de afaceri. Acest lucru s-a lăsat şi cu o plângere la DNA.

Dar, a fost doar începutul. El încearcă să vândă inclusiv sediul PNŢCD din Timişoara, suma cerută fiind de 470.000 de euro. Bani pe care i-ar putea obţine chiar de la Primăria Timişoara, care pare să vrea să-şi exercite dreptul de preempţiune pentru clădirea din Piaţa Libertăţii. Ori tocmai pentru a-şi finaliza aceste tunuri, Pavelescu se îngrijeşte de rămăşiţele PNŢCD, precum cei care-şi ţin rudele moarte la geam pentru a le încasa pensia. De aceea, odiosul personaj ce se autoproclamă urmaşul lui Maniu şi Coposu în funcţia de preşedinte PNŢCD a ajuns să facă un pact banditesc cu infractorul Dragnea. Care, aşa infractor cum e, controlează deja în uz propriu, o bună parte din justiţia română, ba chiar şi Curtea Constituţională.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

18 minute ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

3 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

3 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

4 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

4 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

4 ore ago