Social

Din nou protest în Piaţa Operei: „Vrem Justiţie, nu corupţie!” / FOTO

Dacă e duminică, e miting de protest. Pentru a treia săptămână la rând, câteva sute de timişoreni s-au adunat în Piaţa Operei, de această dată în semn de solidaritate cu magistraţii care se opun deja celebrei Ordonanţe 7. La trei decenii de la Revoluţie, în Piaţa Operei s-a strigat din nou Jos comunismul!”.

La chemarea Iniţiativei Timişoara, duminică seara s-au adunat din nou câteva sute de timişoreni în deja consacrata locaţie din Piaţa Operei. De această dată în semn de solidariate cu magistraţii care au protestat în ultima săptămână împotriva Ordonanţei 7. Magistraţii protestează împotriva ordonanţelor care supun justiţia şi premerg statului autoritar. Trebuie să fim alături de ei, într-o luptă în care miza e libertatea. Banda de tâlhari foloseşte intrumentele statului român împotriva intereselor legitime ale acestuia.

Sunt consecvenţi în a ne duce în lumea gri a totalitarismului. E momentul în care fiecare dintre noi trebuie să conştientizeze că, acum, implicarea civică e singura soluţie prin care ne hotărâm înşine soarta, în faţa abuzurilor. Vă aşteptăm să susţineţi alături de noi statul de drept şi independenţa justiţiei”, a au anunţat organizatorii, Iniţiativa Timişoara. Timişorenii adunaţi strigă deja cunoscutele sloganuri: „PSD, ciuma roşie!”; „DNA, să vină să vă ia!”; „Cinste lor, cinste magistraţilor!”; „Vrem Justiţie, nu corupţie!”; „PSD, partid de hoţi şi de mafioţi”; „Europa! Europa!”; „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”. “La mulţi ani cu executare!”. De această dată, după 30 de ani de la revoluţie, s-a strigat însă şi “Jos comunismul!”.

N-a fost uitată în această seară nici eurodeputata Maria Grapini, care a fost trimisă la şcoală de protestatari. Alături de Viorica Dăncilă. Unii au recomandat însă şi puşcăria. Mitingul are loc fără incidente.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

O oră ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago