Sport

O eroarea defensivă cât o înfrângere. ASU Poli pierde la limită la Cluj

Au fost curajoşi, au jucat cu atitudine, dar au pierdut. Pe scurt, povestea meciului disputată de ASU Politehnica pe Cluj Arena, contra Universităţii în etapa a 23-a a ligii secunde. Ardelenii nu au impresionat, dar au făcut destul încât să îşi apropie victoria. Au profitat de singura greşeală defensivă a bănăţenilor pentru a se impune cu 1-0.

Prima repriză a fost deschisă, s-a jucat fără perioada de acomodare, ambele echipe combinând frumos în jumătăţile adverse. Clujenii au avut două cornere încă din primele două minute de joc, după care Politehnica a arătat că s-a dus să joace pe cea mai mare arenă de liga secundă din ţară. Plămadă a scăpat singur cu fostul coleg Dur Bozoancă, dar a tras lamentabil în minutul 7. După alte 7 minute acelaşi jucător are o execuţie excelentă, foarfecă după un corner, dar balonul a lovit bara. La cealaltă parte, atacantul Gavra a avut cele mai mari şanse, dar Murariu a fost la post. O fază ciudată care se putea termina cu un gol s-a petrecut în minutul 42. După o lovitură liberă a poliştilor, mingea care se îndrepta spre poartă l-a lovit pe arbitrul Vidican, iar clujenii au plecat pe contraatac, dar acelaşi Gavra, deşi a avut două posibilităţi a obţinut doar un corner.

Violeţii au pornit bine şi în repriza secundă, dominând teritorial însă totul s-a schimbat în minutul 53. Atunci, o centrare plouată de pe dreapta nu a fost apreciată corectă de Jurj, care l-a lăsat pe Taub singur, acesta a asezat mingea pentru Mircea Axente, iar fostul polist a dechis şi totodată închis tabela d ela circa 7 metri, 1-0. Acelaşi Axente a fost după 10 minute blocat în ultimul moment de Murariu, după care Bozoancă a scos cu un reflex foarte bun şutul bun al lui Manea. Pe final s-a jucat pe contre, iar Bedea a avut şansa egalării în minutul 90, dar a tras slab.

Aşadar, Universitatea s-a impus la limită şi urcă pe locul 3, iar ASU Politehnica este pe 12 şi are nevoie disperată d evictorie etapa viitoare cu Bacăul.

„U” Cluj: Dur Bozoancă – I. Ursu, Abrudan, Berci – Căpuşă (Haţiegan 82′), Gab. Giurgiu, G. Florescu, Taub – Axente, Gavra (Al. Coman 83′), Goga (cpt.)(Nic. Pîrvulescu 90+3′)
Antrenor: Bogdan Lobonţ

ASU Politehnica: Murariu – C. Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Cojocaru – Bg. Vasile, Dros – A. Manea, Ignea (Trif 87′), Schieb (Bedea 65′) – I. Plămadă (Mih. Ene 74′)
Antrenor: Cosmin Petruescu

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

3 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

4 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

9 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

10 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

10 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

12 ore ago