Administratie

Primăria se pune să cârpească din fonduri proprii o lucrare a altora de pe Stan Vidrighin

Primăria Timişoara anunţă că e dispusă să intervină singură, prin intermediul societăţii pe care o deţine, pe bulevardul Stan Vidrighin, acolo unde de luni de zile o lucrare realizată de o societate din domeniul gazelor naturale a blocat o bandă de circulaţie. Şi asta deşi ar putea avea probleme cu Curtea de Conturi.

Primarul Nicolae Robu spune că această firmă sfidează oraşul şi că soluţia unor amenzi aplicate nu rezolvă problema. „Pe Stan Vidrighin, de luni de zile acolo sunt probleme. Mii de oameni sunt acolo pe traseu, merg la şcoli, la serviciu, o parte o iau pe Stan Vidrighin şi găsesc acolo de luni de zile o bandă nefuncţională. Cei de la gaz, e o firmă acolo, pur şi simplu sfidează oraşul. Îi amendăm şi tot degeaba, tot nu se întâmplă nimic. Am vorbit cu Culiţă Chiş (şeful Direcţiei Edilitare  – n.a.) să intervenim noi şi să ne asumăm noi lucrarea, deşi am avut probleme cu Curtea de Conturi. A fost o situaţie similară, cei de la Ambulanţă s-au plâns, din cauza unor probleme la carosabil ei nu puteau să-şi facă treaba, noi am făcut lucrarea şi ulterior firma a plătit, lucrarea era în garanţie”, a declarat, marţi, edilul şef.

Robu spune că asemenea situaţii strică imaginea oraşului, una ideală cum spune primarul, fiindcă locuitorii altor oraşe invidiază Timişoara şi zona sa pietonală: „E păcat că se întâmplă asta în oraşul nostru. Imaginea este foarte bună asupra oraşului. Vedeţi superba zonă istorică, cu clădirile istorice, desigur unele nu sunt reparate. Sunt impresionaţi de zona pietonală şi de dimensiunea acesteia. Sunt şi alte oraşe frumoase, dar nu există niciunul ca la noi, cu 27 de străzi nu există. Şi la Bucureşti există o zonă istorică, dar acolo vin toţi turiştii străini, e aglomeraţie de nedescris. Oamenii apreciază viaţa care e aici în zona centrală, modul în care se desfăşoară”, a mai spus Robu.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

5 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

10 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago