Social

Şeful OPC, Sorin Susanu: „Îi transmit domnului primar că Timişoara nu e curtea lui”

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului are în lucru două cercetări la Primăria Timişoara, vizând parcările din oraş, respectiv acţiunea „Ghilotina”. O altă problemă a primăriei este legată de terasele din Piaţa Victoriei. Motiv pentru ca şeful CRPC să-i transmită primarului Nicolae Robu că Timişoara nu e curtea lui personală, când e vorba de legislaţie. Sorin Susanu a confirmat ceea ce a scris deBanat săptămâna trecută, că pe numele primarului Nicolae Robu s-ar putea deschide dosar penal pentru distrugere.

Sorin Susanu

Noul şi totodată vechiul şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului, Sorin Susanu, a organizat miercuri o conferinţă de presă pentru a detalia unele dintre acţiunile din ultima perioadă a instituţiei pe care o conduce. De menţionat că, în ultima lună, Susanu a devenit un fel de sperietoare pentru patronii din alimentaţia publică. Astfel, OPC a închis mai multe restaurante renumite, care aveau până acum şi multă protecţie, fiind astfel intangibile. Amintim aici restaurantul de la Hotel Continental sau celebrul Lloyd din centrul oraşului.

Primul subiect dezbătut a fost firma de catering Dio Eden, în a cărei bucătărie a fost decoperită o mizerie de nedescris. Firma deservea mai multe grădiniţe, clinica Oncohelp, dar a dus mâncare și la Hotel Continental pentru o delegaţie de oaspeţi din străinătate veniţi la Timişoara pentru un eveniment desfășurat sub egida UE. Firma Dio Eden a fost închisă pentru o perioadă de două luni, fiindu-i administrată şi o amendă de 30.000 de lei.

„Exista o autorizaţie valabilă şi documente în termen de valabilitate, în rest toate condiţiile şi normele erau încălcate. Ouăle nu erau dezinfectate şi erau introduse cu tot cu cofrag, nu se cunoştea valabilitatea materiilor prime. Vesela, pe lângă că era deteriorată, nu se dezinfecta. Se distribuia mâncare zilnic către spital, grădiniţe şi hotel de 4 stele. Era obligatoriu ca unitatea să beneficieze de apă calda. În această unitate explicaţia angajaţilor a fost că nu pot folosi apa caldă pentru că deasupra locuieşte patronul şi debitul va scădea. Lucru nemaiîntâlnit de mine”, a povestit Susanu

Sunt în desfăşurare două cercetări la primărie, privind situaţia parcărilor, dar şi acţiunea „Ghilotina” prin care au fost tăiate cablurile de Intenet şi TV. Susanu a declarat că aşteaptă de la primărie mai multe documente privind acea acţiune, printre acestea şi avizul psihologic pentru muncă la înălţime al primarului Nicolae Robu. El a confirmat ceea ce a scris deBanat.ro săptămâna trecută, că pe numele primarului Nicolae Robu s-ar putea deschide dosar penal pentru distrugere.

„Din punctul nostru de vedere, pe lângă că a prejudiciat grav un număr foarte mare de consumatori, cred și consider că a pus în pericol pe cei din zonă prin faptul că nu a delimitat spațiul și zona așa cum este corespunzător. Și, mai mult decât atâta, probabil că supărarea dânsului este și pentru că înțelege că documentele noastre duc și spre o discuție în care sunt încărcate prevederile articolului 253 din Codul Penal, care în momentul încheierii cercetării noastre vor fi transmise către celelalte instituții abilitate să cerceteze aspecte care țin de infracțiuni: distrugere în primul rând, pentru că acele cabluri nu erau în proprietatea dânsului. Dânsul ne-a adus doar un HCL care se referă strict și punctual la cablajul subteran, este o treabă diferită. Nu aveau documente referitoare la dezafectarea acestor cablaje supraterane. Iar să ne ascundem în spatele unei bune intenții încălcând legislația și prejudiciind pare din oamenii din comunitate este un lucru inacceptabil”, a mai spus Susanu.

În cazul parcărilor, unde se face plata doar cu telefonul, Susanu afirmă că trebuie să existe şi o variantă alternativă. O altă anomalie este un acord de funcţionare emis de primărie şi semnat de Nicolae Robu pentru o terasă, acord valabil din 1 mai 2019 până în 31 mai, adică mult anticipat. „Îi transmit domnului primar că Timişoara nu e curtea lui, atunci când e vorba de legislaţie”, a declarat Susanu. El a mai spus că CRPC nu-şi desfăşoară activitatea doar pe baza reclamaţiilor.

UPDATE Alte peste 200 de persoane, în special copii, erau expuse unor enorme riscuri din cauza condițiilor insalubre descoperite de inspectori la Dio Eden. Firma de catering livra 90 de porții de mâncare pe zi la grădinița din Moșnița Nouă, alte 25 de porții la grădinița din Moșnița Veche, 20 de porții de mâncare la grădinița din localitatea Urseni și nu mai puțin de 70 de porții de mâncare la Școala Generală nr. 25 din Timișoara.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

27 de secunde ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

23 de minute ago

Medalii de argint obținute de atleții Politehnicii Timișoara, la Naţionalele de alergare montană

Atleții Politehnicii Timișoara au fost la înălțime și la Campionatul Național de alergare montană, distanță…

25 de minute ago

Jurnal de campanie (9). Primarul candidat din Giarmata, Claudiu Mihălceanu, câştiguri din pariuri de şase ori mai mari decât venitul din salarii!

Intuiţie, noroc, informaţii, ponturi? Sau câte puţin din fiecare. Cert este faptul că actualul primar…

3 ore ago

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

20 de ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

23 de ore ago