Sondaj INSCOP: PSD şi PNL, aproape la egalitate în preferinţele românilor

PSD cu 26,9% şi PNL cu 26,3% ocupă primele două poziţii într-un sondaj de opinie realizat de INSCOP Research la comanda Fundației Konrad Adenauer. Pe ultima treaptă a podiumului se situează Alianţa 2020 USR-PLUS cu 15,3%.

Sondajul a fost făcut în perioada 5-13 martie, iar rezultatele au la bază răspunsurile a 58,5% de subiecţi din întregul eşantion, respectiv cei care au spus că au o opţiune clară de vot la alegerile europene. Potrivit sondajului, după PSD, PNL şi Alianţa USR-PLUS, a patra formaţiune este ALDE cu 9,3%, urmată îndeaproape de Pro România cu 9,1%. Ar mai depăși pragul electoral doar UDMR, care ar obține 5%. Pentru PMP și-au exprimat intenția de vot 4,4% dintre respondenți, în timp ce 1,1% au ales PNȚCD, 1% UNPR și tot 1% DEMOS.  De precizat că Alianța 2020 și UNPR au fost măsurate pentru prima dată în sondajul din această lună.

În martie față de luna precedentă, se observă că procentele cu care sunt cotate partidele politice înregistrează variații minime, cu excepția Pro România care crește cu aproximativ două procente. Cercetarea mai arată că 39% dintre respondenţi au declarat că vor merge sigur sau foarte sigur la vot. Sondajul Inscop Research a fost realizat în perioada 5-13 martie 2019, la comanda Fundației Konrad Adenauer pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor. Volumul eșantionului a fost de 1053 persoane, reprezentativ pentru populația neinstituționalizată a României. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago