Administratie

„Supraaplicare şi supracontractare”. Primăria a depus proiecte de 250 de milioane de euro, deşi sunt disponibile 50 de milioane

Dacă nu iese cu unul, poate iese cu altul. Probabil astfel a gândit primarul Nicolae Robu strategia de depunere a proiectelor europene pe Axa 4 a Programului Operaţional Regional. Astfel, deşi sunt disponibile 54 de milioane de euro, Primăria a depus proiecte pentru 250 de milioane de euro.

Edilul şef a anunţat că s-au întocmit dosare de finanţare pentru reabilitarea totală a liniilor de tramvai de pe Calea Bogdăneştilor, cea de pe Bulevardul Cetăţii, dar şi pentru proiectul unei noi linii de tramvai, care să lege Gara de Nord de zona Solventul. Totul pare foarte frumos, doar că toate acestea au o valoare de 250 de milioane de euro, în timp ce disponibile sunt doar 54 de milioane. Prin această solicitare de cinci ori mai mare decât banii disponibili, Robu vrea să le strice ziua celor care spun că primăria nu ştie să atragă fonduri europene.

„Până la sfărşitul lunii se mai pot depune proiecte, pe axa 4, noi stăm foarte bine. Pe zona tehnic edilitară, se va depune proiectul de reabilitare a liniilor de tramvai, dar şi toată trama stradală, pe Bogdăneştilor, apoi la fel pe Bulevardul Cetăţii şi se va face acea linie nouă pe strada Gării, din zona Solventul spre Gara de Nord. Avem până acum depuse proiecte de 190 de milioane de euro, plus vom depune pentru alte 60 de milioane de euro, deci avem pentru 250 de milioane de euro pe axa pe care sunt disponibile 54 de euro. Deci supracontractare imensă, de cinci ori mai mult suntem noi dispuşi să facem, Supraaplicare şi supracontractare. Aşa, le stric ziua celor care spun că nu ştim să scriem proiecte, că nu ştim să atragem bani. Am generat până la faza de documentaţie, de aplicare pe fonduri europene, tot ce am considerat că se potriveşte, nu se ştie ce se întâmplă, poate se face, poate pe alte axe să nu se facă absorbţia şi să se redistribuie”, a explicat Robu.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

23 de minute ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

13 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

15 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

16 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

17 ore ago