Administratie

În mai puţin de o lună se finalizează noul drum de legătură dintre Calea Torontalului şi Calea Aradului

Un nou drum de legătură între Calea Torontalului şi Calea Aradului va fi gata în perioada următoare. Muncitorii lucrează în prezent la bretelele de acces la noua şosea care apare la intrarea în oraş, înainte de sensul giratoriu de la Selgros.

Cu concursul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, Primăria Timişoara a reuşit amenajarea unui nou drum de legătură dintre Calea Aradului şi Calea Torontalului, înainte de intrarea în oraş. Un fost drum de serviciu aflat pe terenurile USAMVB, drumul a fost lărgit, asfaltat şi amenajat pentru a permite un trafic rutier „pe bune” între cele două foste proţiuni de drumuri naţionale, preluate, la rândul lor, în administrarea municipalităţii. Vizat este, în primul rând traficul de mare tonaj care vine dinspre/spre autostradă şi centură de pe Calea Aradului şi necesită acces pe Torontalului, respectiv în sens invers. Prin intermediul acestui drum, acest trafic greu nu va mai intra în oraş.
„Este o lucrare importantă, un drum de legătură între Aradului şi Torontalului. Acum se lucrează la racorduri, iar în 2 – 3 săptămâni vor fi şi acestea gata. Prin darea ei în folosinţă o parte din maşini nu vor mai intra în oraş. Este vorba despre maşinile de pe centură”, a declarat Nicolae Robu.
Întrebat cum se va face accesul pe acest drum dinspre Timişoara, pe Calea Aradului, dar şi dinspre noul drum spre centură, primarul a spus că maşinile vor trebui să meargă până la cele două sensuri giratorii, de la Selgros, respectiv de la Mahle, unde vor putea întoarce, aceasta pentru că pe Calea Aradului este linie continuă între sensuri. „Va trebui să vedem cum vom face acolo, o să punem separatoare de sens, nişte stâlpişori, acolo se circulă cu viteză, poate deveni periculos”, a mai subliniat Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

45 de minute ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

2 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

2 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

3 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

4 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

6 ore ago