Politica

Nicolae Robu a intrat în politică după o muncă de lămurire de ani de zile a colegilor săi din PNL

Nicolae Robu s-a lăsat greu convins să intre în politică! Eforturile celor care aveau să devină viitorii săi colegi au durat ani de zile. Doar pentru a accepta candidatura pentru postul de primar a fost nevoie de doi ani de zile de muncă de convingere.

Nicolae Robu – PNL

Fiecare soldat are în geantă bastonul de mareşal, este sloganul după care actualul şef al PNL Timiş se ghidează. El a intrat în partid după eforturi de convingere serioase depuse de colegii săi din actualul partid. Nicolae Robu spune că a devenit apreciat pentru munca de renovare a căminelor şi de construcţie a unor noi obiective în cadrul Universităţii Politehnica, acolo unde a fost rector. Iar toate acestea l-au făcut remarcat şi cei de la partid au devenit interesaţi de persoana sa, chinuidu-se ani de zile să îl convingă să devină membru.

„Eu am fost solicitat să intru în politică în urma unor sondaje deschise, şi eu eram mereu foarte bine cotat. Şi atunci s-a început o muncă de lămurie cu mine ca să intru în politică. Ani de zile a durat până când în 2008 am decis să intru în politică”, a declarat Robu, în cadrul întâlnirii săptămânale pe care o organizează la PNL Timiş cu presa.

Doar pentru a accepta candidatura la funcţia de primar al Timişoarei, PNL Timiş a trebuit să lucreze doi ani, mai spune cel care conduce oraşul în cadrul unui al dolea mandat.

„Ulterior s-au făcut din nou sondaje în privinţa funcţiei de primar a Timişoarei, în care a ieşit că aş putea eu câştiga. Doi ani s-a dus muncă de lămurire cu mine să accept candidatura la funcţia de primar. Dar de ce aveam aprecierea la oameni? Nu pentru cum arăt, nu pentru nume, ci pentru realizările pe care le aveam în spate. Eu chiar am lăsat în urma mea multe lucururi. Peste 50 de clădiri reabilitate, bibliotecă, institut de cercetări, am început sala polivalentă. Nici nu ştiţi ce institut de cercetări există pe Musicescu, vezi cum se mişcă electronul pe orbită! Oamenii s-au întrebat, cum au apărut toate acestea. Iar oamenii au aflat. S-a dus vorba probabli, aşa, din gură în gură, de la comunitatea academică spre oameni. Dar lumea a văzut multitudinea aceasta de clădiri, unele noi, altele reabilitate. Aşa trebuie să apară oameni, cu realizări în spate”, a mai menţionat Nicolae Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

39 de minute ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

39 de minute ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

52 de minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

O oră ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

2 ore ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

14 ore ago