Timp liber

Momente din epoca de aur la Timișoara

„Momente din epoca de aur” se numește expoziția de fotografie care va avea loc la Timișoara în perioada 9 mai – 9 noiembrie 2019. Lucrările sunt semnate de Annika Sandor, iar expoziția va avea loc la Muzeul Consumatorului Comunist, loc binecunoscut care a „apărut pe hartă” la inițiativa lui Ovidiu Mihăiță.

Momente din epoca de aur la Timișoara

Vernisajul va avea loc joi, 9 mai 2019, la ora 18.00 in grădină la Scârț, Loc Lejer (Muzeul Consumatorului Comunist), Str. Laszlo Szekely nr. 1, Timișoara, și expoziția va putea fi vizitată în perioada 9 mai – 9 noiembrie 2019.

„Un an de zile am călătorit în timp, m-am întors în așa zisa epoca de aur a României, ca să descopăr ce a însemnat viața de zi cu zi in acea perioadă. Cotidianul întotdeauna m-a fascinat prin simplitatea și onestitatea sa, iar curiozitatea mea pentru istoria cotidiana a României a fost stârnită când am venit în țară acum douăzeci de ani, auzind relatări despre greutățile vieții din epoca ceaușistă. Dorința mea de a înțelege societatea în care trăiesc s-a materializat într-o expoziție de fotografie, <<Momente din epoca de aur>>, primul meu proiect fotografic. Prin generozitatea celor de la Muzeului Consumatorului Comunist din Timișoara am avut la dispoziție obiecte tipice pentru perioada respectivă. Cu aceste obiecte banale, dar cu personalitate, am putut crea imagini care povestesc despre un adevăr complex si o istorie aproape ireală. Intenția a fost sa recreez, vizual, niște momente din acele timpuri stârnind senzația ca tocmai a plecat cineva din încăpere, lăsând obiectele sa vorbească de la sine. Acum, vă invit sa călătorim împreuna in recenta istorie a țării, în viața de zi cu zi trăită chiar de voi sau de părinți și de bunici”, transmite artistul fotograf Annika Sandor.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

12 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

15 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

15 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

16 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

17 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

17 ore ago