Timişoara are nevoie de un institut oncologic, dar şi de spitale noi şi moderne, spun cei de la Pro România Timiş. Reprezentanţii formaţiunii politice solicită primului ministru, Viorica Dăncilă, şi Guvernului României să se implice în acest domeniu, dar şi în cel al infrastructurii sportive.
Nu avem spitale noi, dar avem sute de infecţii nozocomiale, multe care au dus la decese. De asemenea, infrastructura sportivă a oraşului Timişoara e ca şi inexistentă, nu am primit sprijin pentru sala de sport polivalentă sau un stadion nou, aceasta în timp ce zone unde sportul de performanţă este ca şi inexistent beneficiază de investiţii serioase în domeniu, doar pentru simplul fapt că de acolo provin „baronii” actualei puteri.
Domeniul infrastructurii medicale este extrem de puţin vizat pentru dezvoltare în Timiş. Cu excepţia a două maternităţi, aici nu se construieşte nimic nou. „Sunt numeroase promisiuni, nimic concret. Din datele pe care le avem, în Timişoara au fost anul trecut 600 de cazuri infectaţi intraspitalicesc, unii decedând, noi aştepăm să se întâmple ceva şi să se rezolve problema. Se ştie cât de necesar ar fi un institut oncologic la Timişoara, în Banat există o rată mare de îmbolnăviri de cancer. Mă simt ca Pistruiatu când văd acele dărâmături (n.r. clădirea neterminată din Calea Torontalului)”, a declarat, joi, Adrian Pau, deputat Pro România de Timiş.
Poate chiar şi mai proastă e situaţia în domeniul dotării cu facilităţi de calitate pentru spectacolul şi performanţa sportivă din capitala Banatului. Oraşe minuscule, cunoscute doar pentru faptul că de acolo provin şefii PSD, au beneficiat de investiţii nesemnificative, chiar dacă acolo performanţa sportivă este doar un vis, mai spune Pau. „Avem stadion făcut de Dragnea la Alexandria, nu îmi aduc aminte de ultimul fotbalist dat de acest oraş. La fel la domnul Vâlcov, la Olt. Acolo a fost o singură echipă de fotbal, făcută ca să aibă Ceauşescu una. Vorbim de competiţii internaţionale la Timişoara, aici există aeroport internaţional, la Alexandria cred că există singurul stadion unde vom ajunge cu vaporul. În ceea ce priveşte o sală de sport există două proiecte depuse concomitent de Primărie şi CJT. Timişoara se zbate într-o nebuloasă legată de sala de sport. Nu mă interesează cine o face, Robu sau CJT, să se facă. Pentru rugby nu se face nimic, cei privaţi fac totul. Primăria trebuia să susţină sportul de masă. Nu ştiu cum foloseşte Robu, dacă închiriază Sala Olimpia pentru acele meciuri de fotbal ale sale. Vom cere şi noi o programare să vedem dacă primim”, spune Pau.
Cunoscută fiind pasiunea deosebită a primarului Nicolae Robu pentru meciurile de fotbal în care „dă zece”, referindu-se la goluri, Adrian Pau, provocat de presă la un meci care pe care cu formaţia liberalului din fruntea oraşului, a glumit spunând că nu se va întâmpla pentru că nu va face faţă puterii sportive a adversarului, dar şi pentru că nu doreşte să-i strice acestuia imaginea de mare fotbalist.
Realizat de TDT Vest Cons la comanda Pro România
CMF: 41190009
SCM USV Timişoara nu a pierdut timp odată cu finalul sezonului competiţional. Campioana ţării la…
„De Crăciun ne-am luat raţia de libertate” era un celebru mesaj/slogan al Revoluţiei din 1989. O…
Primăria Timișoara pregătește dosarele pentru obținerea finanțării europene, respectiv a autorizației de construire pentru reabilitarea…
PPC Energie și PPC Energie Muntenia își actualizează platformele online de comunicare cu clienții. Astfel,…
Primăria Timișoara are din această săptămână patru cinematografe funcționale în subordine. Ultimul reabilitat și redevenit…
Consilierii locali timișoreni au aprobat, luni seara, în ultima ședință de plen a anului, proiectul…