Administratie

Veste bună pentru timişoreni. Primăria a aprobat construirea unei parcări de mari dimensiuni în zona Pieţei Aurora

Unul dintre puţinele amendamente la bugetul local trecute în plenul de marţi, singurul al opoziţiei, a fost cel prin care a fost aprobată realizarea unei investiţii importante pe un teren viran al primăriei, în zona Aurora – Dâmboviţa. Propunerea venită de la consilierul PSD Ioan Mateescu a fost (în sfârşit) aprobată de primar, care a declarat-o ca fiind serioasă şi viabilă.

Primăria a aprobat construirea unei parcări de mari dimensiuni în zona Pieţei Aurora

În fapt, este vorba de amenajarea unei parcări de mari dimensiuni şi a unui parc pe un teren situat la intersecţia străzilor Paul Constantinescu şi strada Dreptatea. Conform celor anunţate de Mateescu, este vorba de un teren de 2,5 hectare, câştigat în instanţă de Primăria Timişoara, în urmă cu doi ani. În acest moment terenul este nefolosit. Amenajarea respectivei parcări ar fi extrem de utilă pentru întreaga zonă, cunoscut fiind că în acea zonă funcţionează piaţa de vechituri, iar aglomeraţia creată este mare, autoturismele fiind parcate haotic.

„Mai demult, mai mulţi consilieri am fost în zona Şagului, Freidorf şi am promis crearea unei parcări şi a unui parc. Am văzut că domnul Robu a făcut pe Facebook şi un sondaj referitor la zona Aurora. Spre deosebire de alţi colegi eu am căutat şi găsit terenul necesar. Un teren care stă şi acum plin de deşeuri, ca şi groapa de la Şag. Aş dori crearea unei parcări şi a unui parc”, a declarat Ioan Mateescu, în susţinerea amendamentului.

Robu a anunţat că ştie de proiect şi, suprinzător, chiar a fost de acord cu propunerea. „Ştiu de acest proiect şi îi mulţumesc domnului Mateescu pentru că ne-a adus la cunoştinţă un lucru care trebuia să ne fi fost adus la cunoştinţă de aparatul de specialitate al primăriei. S-a câştigat în instanţă acel teren şi va trebui să-l valorificăm. Eu înclin spre a face parc acolo, dar sunt de acord să facem un studiu de fezabilitate şi să vedem ce spun specialiştii acolo. Dacă e parc, parcare, dacă e şi parc şi parcare”, a susţinut Robu. „Dacă este la 150 de metri de piaţa Aurora eu susţin un proiect mixt şi parcare şi parc”, a mai subliniat primarul.

Proiectul a întrunit 21 de voturi, fiind aprobat şi inclus în buget, cu finanţare pentru studiu de fezabilitate şi execuţie.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 27 septembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 27.09.2024, unde se vor executa reparaţii…

27 de minute ago

Primăria Timișoara a finalizat lucrările de reabilitare de la fosta școală 28

La mai mult de un an de când a terminat de reparat acoperișul clădirii, Primăria…

14 ore ago

Muzică de handpan și atelier de mandale printre Aripi! O expoziție de neratat

Mandala este o cosmogramă mistică ce concentrează energie spirituală și pentru cel care o creează,…

16 ore ago

Gala Aniversară ELITh UPT are loc vineri

Universitatea Politehnica Timișoara organizează Gala aniversară ELITh, prin care marchează 100 de ani de la…

18 ore ago

Primăria oferă STPT un cămin pentru găzduirea șoferilor și vatmanilor din afara orașului. Societatea va trebui să îl renoveze

Societatea de Transport Public Timișoara primește cadou, de la Primărie, un cămin vechi și nefolosit,…

18 ore ago

Primarul Fritz nu e mulțumit de calitatea coșurilor de gunoi care au costat mii de lei bucata

Calitatea coșurilor de gunoi pe care Primăria Timișoara a dat mii de lei pe fiecare…

18 ore ago