Cultura

Autobuz cultural între Timișora și Novi Sad, Capitale Europene ale Culturii în 2021 / FOTO

Parteneriat important de colaborare semnat astăzi între Timișoara și Novi Sad (Serbia). Cele două orașe aflate la mai puțin de 150 de kilometri distanță unul de celalalt vor fi Capitale Europene ale Culturii în 2021, iar reprezetanții s-au întâlnit pentru semnarea protocolului de colaborare pentru realizarea de evenimente comune, susținându-se astfel reciproc. Printre altele, un autobuz cultural va fi pus la dispoziția turiștilor pentru a circula între cele două orașe.

Parteneriat important de colaborare semnat astăzi între Timișoara și Novi Sad

Timișoara și Novi Sad, Capitale Europene ale Culturii în 2021, sunt înfrățite din anul 2005. În dosarele de candidatură ale celor două orașe pentru a deveni Capitale Culturale Europene în 2021 au fost menționate aceste colaborări între Banat și Voivodina.

Colaborarea dintre cele două orașe, pe plan cultural, va fi concretizată în cursul acestui an prin schimburi de experiență între artiști. Pentru ceilalți ani sunt pregătite pregătite evenimente precum Moving Firecplaces/Cămine în Mișcare – care va deschide o poartă între românii și sârbi aflați de o parte și de alta a graniței, sau proiectul Argonauții, un proiect în colaborare cu Novi Sad și cu orașul grecesc Elefsina (a treia Capitală Europeană a Culturii în 2021) care va aduce spectacole pe Dunăre și Bega, fiind astfel atrasă atenția asupra problemelor de mediu înconjurător.

Timișoara și Novi Sad vor avea împreună o ofertă culturală complexă, se vor completa reciproc. Este extrem de important să existe astfel de colaborări, atât intracomunitare, pe plan local, dar și internaționale, cu instituții europene și cu alte orașe partenere. Relația cu Novi Sad e oarecum firească, datorită istoriei comune, a culturii comune, și ne bucurăm să fim împreună în această experiență, de a face din orașele noastre Capitale Europene ale Culturii și de a participa la transformarea lor pe termen lung, nu doar cultural, ci și social, economic, din punct de vedere al turismului. Acest parteneriat interconectează cele două orașe, făcându-le mai puternice”, a declarat Simona Neumann, directorul executiv al Asociaței Timișoara 2021 Capitală Europană a Culturii.

Share
Published by
Dan Oancia

Recent Posts

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

18 minute ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

30 de minute ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

58 de minute ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

2 ore ago

Horticultura vă oferă cele mai colorate şi înmiresmate cadouri de Paşte/Foto

Pe lista de cumpărături şi cadouri de Paște nu trebuie să lipsească florile sau aranjamentele…

3 ore ago

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

15 ore ago