Administratie

Se pregăteşte reabilitarea pentru Cinematograful Dacia

Primăria Timişoara ar trebui să scoată din buzunar peste 16 milioane de lei dacă va aplica mot-a-mot proiectul de reabilitare pentru Cinematograful Dacia propus de firma care s-a ocupat de realizarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Investiţie şi a Proiectului Tehnic. Pentru noua sală se propune, pe lângă realizarea de proiecţii de filme şi funcţiuni de amfiteatru, loc de ţinut serbări şcolare, organizare evenimente, chiar şi stand-up comedy. De asemenea, se doreşte instalarea unui ecran exterior pentru urmărirea diferitor evenimente.

Se pregăteşte reabilitarea pentru Cinematograful Dacia

Cinematograful Dacia are nevoie de opt luni pentru proiectare, respectiv 15 luni reabilitarea efectivă, pentru aducerea lui în secolul XXI, se arată în proiectul de hotărâre care va fi propus consilierilor locali spre votare la următoarea şedinţă de plen.

Planurile de reabilitare

Planurile sunt mari pentru sala părăsită de ani buni de zile. „Prin realizarea acestei investiții se dorește readucerea obiectivului la o imagine normală, unitară și îmbunătățirea activității socio-culturale la nivelul zonei dar și la nivelul municipiului. Se propune, consolidarea structurală; refacerea finisajelor (…) schimbarea finisajelor, anveloparea totală a clădirii cu înlocuirea totală a instalațiilor sanitare, de canalizare, termice, electrice și de ventilație. Se propune că imobilul să funcționeze sub mai multe scenarii în afară celui de cinematograf-sală de proiecție devenind una cu funcțiuni multiple –sala de spectacol/ teatru/ sală de conferințe, devenind astfel un spațiu flexibil ce ar putea găzdui multiple evenimente oferind astfel o mai mare diversitate și o probabilitate de utilizare pe un termen mai îndelungat cu multiple surse de întreținere din punct de vedere economic”, se spune în raportul aferent proiectului de hotărare.

Noua sală ar urma să aibă mai multe locuri decât varianta precedentă. „Deoarece spațiul sălii de spectacol existent este unul suficient mare, numărul de persoane ce pot participa la tipurile de festivități/ evenimente ce pot fi găzduite este de peste cca 300 de persone. Capacitatea propusă este de 384 de locuri (inclusiv locuri special amenajate pentru persoanele cu dizabilități)”, se mai spune în raport.

Noile dotări propuse

Pentru a putea fi realizabile aceste scenarii se propune dotarea cu echipamene de funcționare pentru videoproiectie normală – în variantă digitală-cât și în variantă 3D, de sonorizare, de preluare și mixare, de iluminat tehnologic, iluminare dinamică.

Sala va avea un ecran de proiecție retractabil și un sistem de sonorizare mobil. De asemenea pentru celelalte scenarii, va fi prevăzut un afișaj pliabil la nivelul tavanului cu subtitrări pentru conferințe, piese de teatru, etc. Totodată se propune reintegrarea spațiului de acces foaier într-o zonă care poate fi utilizată ca zonă de expoziții (al cincilea scenariu) în vederea organizării unui vernisaj tematic. Zona de foaier va fi diferențiată din punct de vedere funcțional de zona de vernisaj, în care va funcționa permanent și o cafenea.

În plus, prin poziționarea clădirii în raport cu vecinătățile și în mod special cu parcul aflat pe latura de Nord Vest, se propune amplasarea unui ecran de dimensiuni considerabile împreună cu un sistem audio agrementat pentru exterior, în vederea transmiterii diverselor evenimente pentru cei care preferă să asiste la astfel de evenimente într-un cadru natural, în aer liber.

Vezi și:

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

46 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago