Aproape 80 de familii, din șase localități din Timiș, au fost afectate ieri de inundații. Ieri, 4 iunie, între orele 15.30 – 20.00, au existat nu mai puțin de trei coduri portocalii de ploi abundente, iar în partea de nord-est a județului au fost înregistrate scurgeri importante de ape. De altfel, în acea zonă a județului au fost înregistrate cele mai mari probleme.
A fost nevoie de intervenția a zeci de pompieri pentru a-i salva pe oameni din calea apelor, de a limita pagubele materiale și de a scoate apele de pe străzi, din case sau din curți.
În localitatea Bara, în urma ploilor și a scurgerilor de pe versanți au fost inundate 20 de gospodării. Au intervenit doi ofițeri, 13 subofițeri, un maistru militar și doi elevi, cu șase autospeciale de intervenție, două bărci, șase motopompe, o electrompompă, un microbuz de transport persoane și o autospecială SMURD.
În localitatea Făget au fost inundate 2 gospodării. A fost nevoie de intervenția a cinci pompieri, care s-au ajutat de două autospeciale de intervenție, două motopompe și o electropompă din cadrul Stației de Pompieri Făget.
La Cladova au fost inundate nu mai puțin de 30 de gospodării. Au intervenit opt subofițeri cu două autospeciale de intervenție, trei motopompe de mare capacitate și o barcă. Și la Ierșnic apele au pus stăpânire pe gospodării, dar și pe porțiuni mari de străzi. În urma scurgerilor de pe versanți au fost inundate 25 de gospodării. Au acționat la fața locului doi ofițeri, 13 subofițeri și doi elevi cu patru autospeciale de intervenție, o autospecială de serviciu, două bărci, trei motopompe de mare capacitate, o electropompă și un generator electric.
În schimb, la Sânnicolau Mare, acolo unde canalizarea nu a făcut față, apa a intrat în 2 case. Din partea Subunității din oraș au intervenit doi subofițeri, un ofițer și doi elevi cu o autospecială de serviciu, o autospecială de intervenție, două motopompe și o electropompă. Totuși, cel mai grav a fost afectată localitatea Ohaba Lungă, unde 30 de gospodării și 15 case au fost inundate de ape. Pentru a se asigura că intervențiile decurg cum e necesar, la fața locului s-a deplasat și prefectul de Timiș, Eva Andreaș. S-a intervenit cu doi ofițeri și 13 subofițeri, o autospecială de serviciu, două autospeciale de intervenție, o barcă, o motopompă și o electropompă.
Pentru gestionarea eficientă a intervențiilor, la nivelul ISU Timiș, a fost activată Grupa Operativă și Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor. De asemenea, pe tot parcursul nopții situația din teren a fost atent monitorizată, pompierii fiind pregătiți să intervină în orice moment. Având în vedere faptul că ploile continuă şi astăzi, iar la nivelul județului este valabil un Cod Galben de averse descărcări electrice și intensificări ale vântului, pentru a împiedica inundarea gospodăriilor şi pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale, pompierii recomandă populației să asigure curățarea șanțurilor și a rigolelor de scurgere.
Imagini care pot provoca un şoc emoţional! Un TIR în flăcări, chiar dacă la ora…
Primarul Dominic Fritz a declarat că intenţionează să discute cu toţi liderii politici ai partidelor…
La momentul nepotrivit în locul nepotrivit. Un bărbat în vârstă de 65 de ani, a…
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial…
Liderul PSD Timiș, Alfred Simonis, cere un dialog politic real pe tema impozitelor și taxelor…
Muncitorii clujenilor de la ARL au plecat în concediul de iarnă de pe șantierul noului…