Disperaţi că nu reuşesc să-i înveţe pe timişoreni să nu mai arunce pe unde apucă dulapuri sau canapele vechi, moloz din construcţii sau alte gunoaie de acest fel, cei din Primăria Timişoara au gândit un proiect pilot. Acesta presupune instalarea, în mai multe puncte din oraş, a câte trei containere de mari dimensiuni, pentru fiecare tip de deşeuri vizate: construcţii, obiecte de mari dimensiuni, respectiv deşeuri vegetale.
Primăria Timişoara caută un al treilea operator care să se ocupe de gunoaiele „speciale” ale oraşului. Alături de firma care se ocupă cu gunoiul menajer şi cea de măturatul străzilor, va mai fi semnat încă un contract, cu o firmă care să se ocupe de un nou proiect al municipalităţii. Cum nu a găsit soluţia să-i dezveţe pe concetăţenii săi să îşi abandoneze mobile veche pe stradă, deşi ar exista soluţii, e drept incomode, de a rezolva problema legal, Nicolae Robu a gândit, împreună cu angajaţii din primărie, un nou proiect destinat eliminării deponeelor ilegale de pe raza oraşului.
„La înţelegere cu cei de la Retim, ne gândim ca pe un proiect pilot să colectăm în patru puncte ale oraşului, în containere speciale, de mari dimensiuni. deşeurile depuse clandestin oriunde. Le punem la dispoziţie oamenilor containere, primăria plăteşte şi ei trebuie doar să meargă la acele puncte şi să depună deşeurile. Va fi câte un container pentru moloz din construcţii, unul pentru obiecte casnice mari, unul pentru deşeuri vegetale. Nu mai știm ce să facem, suntem dispuși la orice, ținta noastră este ca Timișoara să ajungă un oraș model, de oraș curat.”, a declarat Nicolae Robu.
Deocamdată nu au fost stabilite şi punctele unde vor fi amplasate aceste containere. Dar, pentru ridicarea şi colectarea lor, este nevoie de o nouă firmă. „Scoatem la licitaţie contractarea unui nou operator care să preia sistematic, organizat, rezidurile care sunt depuse clandestin. Inclusiv, cele electrice, periculoase, pe care operatorul de salubritate nu le preia. Vor fi mai multe puncte unde vom recupera aceste deşeuri, desigur, tot primăria plăteşte. Cetățenii nu vor trebui decât să depună
aceste categorii de deșeuri în containere, să nu le mai abandoneze unde îi taie capul. Vreau să terminăm cu această imagine de lume necivilizată pentru orașul nostru, pentru că este profund nemeritată. Vom pune camere video pe lângă toate aceste puncte, să vedem că se vine cu ceea ce este normal să se vină acolo, și nu cu orice”, a mai spus Robu.
Din păcate, există riscul ca oamenii să afle de noile containere, să vină cu gunoiul respectiv în locurile stabilite, şi din lipsă de bun simţ să nu se chinuie nici măcar să îl arunce în containere, ci pur şi simplu să-l abandoneze lângă. „Ne-am gândit şi la asta. Dar mă bazez încă pe timişoreni, că sunt civilizaţi. Totuşi, în acele zone vom instala camere de luat vederi şi vom vedea cine va arunca lângă”, a încheiat primarul Robu.
Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…
Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…
Peste doar o săptămână, la Timișoara se va deschide cea mai nouă ediție a Târgului…
Conform datelor companiei Rețele Electrice Banat, la primele ore ale dimineții de vineri, ca urmare…
Contribuabilii români sunt avertizați de Agenția Națională de Administrare Fiscală cu privire la reapariția unor…