Administratie

Proiect pilot pe străzile din Timişoara. În mai multe puncte din oraş se vor instala containere de mari dimensiuni

Disperaţi că nu reuşesc să-i înveţe pe timişoreni să nu mai arunce pe unde apucă dulapuri sau canapele vechi, moloz din construcţii sau alte gunoaie de acest fel, cei din Primăria Timişoara au gândit un proiect pilot. Acesta presupune instalarea, în mai multe puncte din oraş, a câte trei containere de mari dimensiuni, pentru fiecare tip de deşeuri vizate: construcţii, obiecte de mari dimensiuni, respectiv deşeuri vegetale.

Primăria Timişoara caută un al treilea operator care să se ocupe de gunoaiele „speciale” ale oraşului. Alături de firma care se ocupă cu gunoiul menajer şi cea de măturatul străzilor, va mai fi semnat încă un contract, cu o firmă care să se ocupe de un nou proiect al municipalităţii. Cum nu a găsit soluţia să-i dezveţe pe concetăţenii săi să îşi abandoneze mobile veche pe stradă, deşi ar exista soluţii, e drept incomode, de a rezolva problema legal, Nicolae Robu a gândit, împreună cu angajaţii din primărie, un nou proiect destinat eliminării deponeelor ilegale de pe raza oraşului.
„La înţelegere cu cei de la Retim, ne gândim ca pe un proiect pilot să colectăm în patru puncte ale oraşului, în containere speciale, de mari dimensiuni. deşeurile depuse clandestin oriunde. Le punem la dispoziţie oamenilor containere, primăria plăteşte şi ei trebuie doar să meargă la acele puncte şi să depună deşeurile. Va fi câte un container pentru moloz din construcţii, unul pentru obiecte casnice mari, unul pentru deşeuri vegetale. Nu mai știm ce să facem, suntem dispuși la orice, ținta noastră este ca Timișoara să ajungă un oraș model, de oraș curat.”, a declarat Nicolae Robu.
Deocamdată nu au fost stabilite şi punctele unde vor fi amplasate aceste containere. Dar, pentru ridicarea şi colectarea lor, este nevoie de o nouă firmă. „Scoatem la licitaţie contractarea unui nou operator care să preia sistematic, organizat, rezidurile care sunt depuse clandestin. Inclusiv, cele electrice, periculoase, pe care operatorul de salubritate nu le preia. Vor fi mai multe puncte unde vom recupera aceste deşeuri, desigur, tot primăria plăteşte. Cetățenii nu vor trebui decât să depună
aceste categorii de deșeuri în containere, să nu le mai abandoneze unde îi taie capul. Vreau să terminăm cu această imagine de lume necivilizată pentru orașul nostru, pentru că este profund nemeritată. Vom pune camere video pe lângă toate aceste puncte, să vedem că se vine cu ceea ce este normal să se vină acolo, și nu cu orice”, a mai spus Robu.
Din păcate, există riscul ca oamenii să afle de noile containere, să vină cu gunoiul respectiv în locurile stabilite, şi din lipsă de bun simţ să nu se chinuie nici măcar să îl arunce în containere, ci pur şi simplu să-l abandoneze lângă. „Ne-am gândit şi la asta. Dar mă bazez încă pe timişoreni, că sunt civilizaţi. Totuşi, în acele zone vom instala camere de luat vederi şi vom vedea cine va arunca lângă”, a încheiat primarul Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

3 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

3 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

3 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

5 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

6 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

6 ore ago