Rămasă acum opt ani fără transport public cu ajutorul tramvaielor, Reşita va oferi din nou cetăţenilor posibilitatea de a folosi acest mijloc de transport. Cu ajutorul fondurilor europene, primăria va semna un acord de finanţare de 20 de milioane de euro, prin intermediul Programului Operaţional Regional.
Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest și Primăria Municipiului Reșița au semnat contractul de finanțare pentru „Modernizarea transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în municipiul Reșița – faza 1”, un proiect în valoare totală de aproape 20 de milioane de euro. Prin intermediul acestuia se dorește implementarea unui pachet integrat de investiții în mobilitatea urbană, prin reintroducerea transportului public nemotorizat cu tramvaiul la Reșița, realizarea infrastructurii aferente de rulare, modernizarea stațiilor de transport, a spațiilor publice, a zonelor pietonale și a celor verzi – linie cale de tramvai înierbată, amenajarea depoului, cu hala de garare, spații administrative și de mentenanță/ reparații.
Cu aceşti bani se vor moderniza 3,7 km cale dublă de rulare pentru tramvai, un depou va fi reabilitat și extins (cu o hală pentru reparații și ateliere având o suprafață construită totală de 1.965 mp, hală pentru vopsitorie și spălătorie – 478,50 mp și hală pentru gararea tramvaielor – 2.400,05 mp), se vor construi, moderniza sau reabilita 7 staţii de transport public, 27.143 mp platformă cale de rulare tramvai vor fi modernizate și, totodată, va avea loc înierbarea pentru 21.047 mp de spațiu verde – înierbarea liniei cale. De asemenea, proiectul prevede reabilitarea și modernizarea suprastructurii Podului Triaj, utilizat de tramvaie, în lungime de 228 metri.
Traseul pe care se vor realiza intervențiile este: Bd. Republicii – Calea Caransebeșului – Calea Timișoarei, până la intrarea pe Bd. Revoluția din Decembrie. Investiția va acoperi și parte din Aleea Crizantemelor, precum și terenul depoului de tramvaie, situat pe Bd. Republicii.
Proiectul este complementar cu alte proiecte depuse spre finanțare în cadrul Regio-POR 2014-2020, și anume: „Modernizarea transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în municipiul Reșița – faza 2”, respectiv „Achiziție de mijloace de transport public – tramvaie electrice”, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).
Valoarea totală a proiectului este de 94.846.694,01 lei, valoarea finanțării nerambursabile fiind de 89.658.234,49 lei. Perioada de implementare este de 53 de luni. Proiectul beneficiază de finanțare prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de Investiții 4e, Obiectivul Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.
Cu exact o săptămână înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale, liberalul Ilie Bolojan, într-una din…
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.11.2024, unde se vor executa reparaţii…
Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…