Administratie

Se schimbă total circulaţia în zona hotelului Continental. Dispare staţia de taxi, iar staţia de autobuz se mută

Primăria Timişoara lucrează în această perioadă la modificarea semnificativă a circulaţiei rutiere din zona centrală a oraşului. Afectată este zona de la pasajul Michelangelo până la Punctele Cardinale, dar şi în sens invers, pe strada Luther, ceea ce va duce la dispariţia staţiei de taxi de la hotelul Continental şi la mutarea staţiei de autobuz din zonă.

Stația de taxi – Hotel Continental

Benzi în plus, locuri de parcare, taxiuri dispărute din peisaj, cel puţin temporar. Asta anunţă Nicolae Robu ca şi rezultat al lucrărilor care afectează în aceste zile zona amintită

„Se lucrează la lărgirea unor străzi, vorbim de strada Michelangelo, de la Parcul Copiilor până la sediul BNR, şi în continuare până la Bastion. Vor fi trei benzi de circulaţie până la liniile de tramvai. De la liniile de tramvai la Bastion e un singur sens, pe trei benzi. Pe strada Luther, până la Continental nu va mai fi acea staţie de taxi, se face o relocare, acolo se amenajează o staţie de autobuz”, a declarat Nicolae Robu. 

Când se referă la terminarea proiectului, edilul-şef  vorbeşte de efecte spectaculoase. Rămâne de văzut despre ce vorbeşte, dar operaţiunea implică sigur şi ceva copaci, care deocamdată lipsesc şi de pe arterele deja finalizate pentru că nu ar fi sosit la Timişoara.

„În jurul fântânii de la Punctele Cardinale se lucrează. Să vedeţi ce efecte spectaculoase vor fi, şi în ceea ce priveşte aspectul. Va fi şi mai frumos când se vor termina de plantat pomii,dar deocamdată nu au venit copacii. Vor fi mai mulţi copaci. O mare problemă e cu acele porţiuni de iarbă verde de pe mijlocul străzilor. Detest fâşiile de pe mijloc! APM nu ne lasă să le desfiinţăm, spun despre ele că sunt spaţii verzi, dar nu sunt, de fapt, spaţii verzi. E doar pământ care e scump de întreţinut şi care nu e spaţiu verde”, a mai subliniat Robu.

După ce şi-a dat seama că a lansat „porumbelul” dispariţiei staţiei de taxi, primarul s-a gândit imediat şi la reacţia acestora, completând şi spunând că va fi şi o staţie de taxi… undeva.

„Ne gândim şi la taxi, vrem o activitate mulţumitoare de taxi, atât pentru ei cât şi pentru clienţi, şi timişoreni şi vizitatori. Mie îmi place să discut cu ei, mă consult mult cu taximetriştii,iar din cele spuse, ei apreciază aceste schimbări.  Vin permanent cu sugestii de luat în considerare. Eu am amenajat multe staţii de taxi”, spune primarul. 

Deşi creşterea numărului de benzi de circulaţie nu e îmbrăţişată de unii timişoreni, care spun că traficul va creşte, la fel şi poluarea, Robu insistă că e ceva necesar: „Ajută şi transportul public, şi autoturismele private, dar şi transportul de mărfuri. Nu putem interzice traficul greu, vin mărfuri, materii prime, economia trebuie să funcţioneze”.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

6 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

9 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

9 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

12 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

13 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

14 ore ago