Primăria Timişoara lucrează în această perioadă la modificarea semnificativă a circulaţiei rutiere din zona centrală a oraşului. Afectată este zona de la pasajul Michelangelo până la Punctele Cardinale, dar şi în sens invers, pe strada Luther, ceea ce va duce la dispariţia staţiei de taxi de la hotelul Continental şi la mutarea staţiei de autobuz din zonă.
Benzi în plus, locuri de parcare, taxiuri dispărute din peisaj, cel puţin temporar. Asta anunţă Nicolae Robu ca şi rezultat al lucrărilor care afectează în aceste zile zona amintită
„Se lucrează la lărgirea unor străzi, vorbim de strada Michelangelo, de la Parcul Copiilor până la sediul BNR, şi în continuare până la Bastion. Vor fi trei benzi de circulaţie până la liniile de tramvai. De la liniile de tramvai la Bastion e un singur sens, pe trei benzi. Pe strada Luther, până la Continental nu va mai fi acea staţie de taxi, se face o relocare, acolo se amenajează o staţie de autobuz”, a declarat Nicolae Robu.
Când se referă la terminarea proiectului, edilul-şef vorbeşte de efecte spectaculoase. Rămâne de văzut despre ce vorbeşte, dar operaţiunea implică sigur şi ceva copaci, care deocamdată lipsesc şi de pe arterele deja finalizate pentru că nu ar fi sosit la Timişoara.
„În jurul fântânii de la Punctele Cardinale se lucrează. Să vedeţi ce efecte spectaculoase vor fi, şi în ceea ce priveşte aspectul. Va fi şi mai frumos când se vor termina de plantat pomii,dar deocamdată nu au venit copacii. Vor fi mai mulţi copaci. O mare problemă e cu acele porţiuni de iarbă verde de pe mijlocul străzilor. Detest fâşiile de pe mijloc! APM nu ne lasă să le desfiinţăm, spun despre ele că sunt spaţii verzi, dar nu sunt, de fapt, spaţii verzi. E doar pământ care e scump de întreţinut şi care nu e spaţiu verde”, a mai subliniat Robu.
După ce şi-a dat seama că a lansat „porumbelul” dispariţiei staţiei de taxi, primarul s-a gândit imediat şi la reacţia acestora, completând şi spunând că va fi şi o staţie de taxi… undeva.
„Ne gândim şi la taxi, vrem o activitate mulţumitoare de taxi, atât pentru ei cât şi pentru clienţi, şi timişoreni şi vizitatori. Mie îmi place să discut cu ei, mă consult mult cu taximetriştii,iar din cele spuse, ei apreciază aceste schimbări. Vin permanent cu sugestii de luat în considerare. Eu am amenajat multe staţii de taxi”, spune primarul.
Deşi creşterea numărului de benzi de circulaţie nu e îmbrăţişată de unii timişoreni, care spun că traficul va creşte, la fel şi poluarea, Robu insistă că e ceva necesar: „Ajută şi transportul public, şi autoturismele private, dar şi transportul de mărfuri. Nu putem interzice traficul greu, vin mărfuri, materii prime, economia trebuie să funcţioneze”.
Comanzi, probezi, plătești doar ce păstrezi! O nouă tendință de shopping inteligent și confortabil pentru…
Palatul Administrativ din Timișoara a găzduit o întâlnire la care au participat liderii ADR Vest…
Jumătate dintre utilajele care vor lucra la forarea tunelurilor care vor fi realizate pe porțiunea…
În urma unei investiții a Administrației Bazinale de Apă Banat (ABA Banat), la Oravița au…
La foc automat. Ca în fiecare toamnă, prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj nu prea…
Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele…