Timp liber

Concept inedit: Tură de cultură, în pas alergător, prin Banat. Se fac înscrieri!

Haideți să faceți o Tură de Cultură prin Banat! În pas alergător, bineînțeles! Sunteți invitați să alergați în zone istorice din Banat. Vi se propune un concept inedit de alergare: ture în zone istorice din Banat, pe distanțe de 4,5 – 12 kilometri, cu oprire pe traseu la obiective turistice mai puțin cunoscute, dar cu potențial să atragă turiști.

Turele sunt organizate de Clubul Sportiv Asociația Alergotura și Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Timiș, Echipa Alergotura este responsabilă de organizarea turelor de alergare, iar echipa Direcției Județene pentru Cultură Timiș asigură ghidajul turistic și oferă informații despre obiectivele istorice. Tura de Cultură are loc în weekendul 17-18 august, pe un traseu interesant în Banatul de munte, organizat pe două porțiuni: cetatea Gladna Română – satul Zolt, 3km, traseu asfalt, satul Zolt – Luncanii de Jos, 9 kilometri, traseu tip trail-run pe drum forestier, diferență de nivel 350 de metri. Punctele de atracție istorico-culturală sunt cetatea Gladna Română și biserica de lemn din satul Zolt.
Înscrierile se fac la acest link: http://tiny.cc/26txaz. Cei interesați sunt rugați să urmărească pagina de Facebook Alergotura, pentru mai multe detalii despre eveniment.
Următoarele Ture de Cultură planificate sunt:
Tura de alergare Traseul Șvabilor, zona Jimbolia – Lenauheim, în weekendul 21-22 septembrie 2019, când vor fi vizitate muzeele din Jimbolia, muzeul Lenauheim și mormântul colectiv Grabăț. Tura de alergare Traseul sanctuarelor, zona Parța – Cebza, în weekendul 12 – 13 octombrie 2019. Vor fi vizitate Tell-urile de la Parța și Biserica de lemn Sf. Gheorghe. Tura de alergare Traseul Kurganelor, zona Igriș – Sânpetru Mare, weekendul 2 – 3 noiembrie 2019, când vor fi vizitate tumulii de la Sânpetru Mare și situl arheologic Mânăstirea Cisterciană de la Igriș. Tura de alergare CHAAK – Cetatea uitată, zona Ciacova – Pădurea Macedonia, 30 Noiembrie 2019. Va fi organizată vizitarea culei Ciacova și a ariei de protecție specială Pădurea Macedonia.

„Turele de cultură doresc să atragă în primul rând grupurile de alergători amatori din comunitatea locală și regională, iubitorii de mișcare, indiferent de vârstă, pentru a le acorda șansa de a alerga în zona rurală, departe de poluare și zgomot, cât mai aproape de natură. Fiind evenimente caracteristice mișcării de masă, de tip sportul pentru toți, turele de cultură nu condiționează participarea pe baza vârstei, sexului sau apartenenței la anumite cluburi sportive, ci numai prin dorința și abilitatea de a face mișcare prin alergare”, transmit organizatorii.
Mai multe informații și pe pagina www.alergotura.ro.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

ABA Banat investește 29 de milioane de lei în consolidarea și reprofilarea malurilor râului Timiș

Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…

O oră ago

Geaba Bolojan! După un ostaş în fruntea ţării, PNL propune un şomer în fruntea ţării

La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…

2 ore ago

La Timișoara continuă modernizarea rețelei de termoficare a orașului

13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…

2 ore ago

Doi jucători străini vin la SCM USV via Constanţa

Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…

2 ore ago

Din această săptămână putem zbura direct între Timișoara și Dubai

Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…

3 ore ago

Florin Drăgan, rectorul UPT: „A fost un an plin de incertitudini în mediul economic, iar instabilitatea politică accentuează problemele”

La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…

3 ore ago