Sport

Invitație la înot! În ape deschise, la Surduc

În 31 august va avea loc, pe lacul Surduc, un eveniment ce are ca scop creșterea numărului celor care practica înotul în natură (înot în ape deschise). Surduc Nature Challenge este dedicat amatorilor, indiferent dacă sunt afiliați la vreun club sportiv sau nu. Sunt invitate la start persoane de toate vârstele. Cei care nu au împlinit 18 ani pot participa, dar numai însoțiți de către un adult care își asumă responsabilitatea pentru ei.

Înot în lacul Surduc

Vor avea loc doua tipuri de probe: una scurtă (o cursă ”populară” de aprox. 500 m) si una de rezistență (cu start simultan pe mai multe distanțe: aprox. 1.500 m, 3.000 m si 6.000 m). Startul se da de pe plaja de langa cabana-restaurant, temperatura apei in lacul Surduc fiind de aprox. 24 grade *C. Dacă temperatura apei este sub 24 de grade, participanţii vor putea înota în echipament de neopren.

Cei interesați se pot înscrie la una dintre cele doua tipuri de probe sau la ambele. Timpul limită la proba scurtă este de 30 min., iar la proba lungă este de 1/2/3 h. Participanţii care nu se încadrează în timpul limită vor fi descalificaţi. Proba de rezistență este recomandată persoanelor care practică înotul în mod regulat.

În prezent, sunt înscriși înotători din mai multe orașe din România, Serbia și Ungaria. De menționat faptul că această competiție este inclusă ca etapă în campionatul național de ape deschise al Serbiei. Fiecare participant va înota liber, nefiind impus un anumit procedeu de înot.

Clasamentul final va fi realizat în funcţie de gen şi grupe de vârstă ((sub 10 ani, 11-12 ani, 13-14 ani, 15-16 ani, 17-18 ani, 19-24 ani, 24-29 ani, 30-34 ani, 35-39 ani, 40-44 ani, 45-49 ani, 50-54 ani, 55-59 ani, 60-64 ani, 65-69 ani, 70-74 ani, 75-80 ani, peste 80 ani)).

Este recomandată folosirea ochelarilor de înot. Startul la proba scurta de înot va fi dat la ora 10:30, iar la cea lungă la ora 11:00.

Concurenții vor inota liber, nefiind impus un anumit procedeu, și se vor putea folosi chiar de materiale ajutătoare (labe, palmare), însă în acest caz nu vor intra în clasament.

Fiecărui participant i se vor acorda diploma de participare, un tricou dedicat evenimentului, glucoză și apă de băut.

Înscrierile online sunt deschise până la data de 28 august, pe site-ul www.timisoara.inot-masters.ro, după care se vor putea face doar în ziua competiției, între orele 9:00 și 10:00. Taxa de participare este 30 lei/persoană proba scurta, 50 lei/persoana proba lunga si 65 lei/persoană pentru participări la ambele probe. Pentru înscrierile ulterioare datei de 28.08.2019, taxa de participare la competitie este de 45 lei/persoană proba scurtă, 75 lei/persoană proba lungă, 100 lei/persoana pentru ambele probe.

Supravegherea competiţiei va fi asigurată de către voluntari în caiace şi bărci, iar participanţii pot cere asistenţă în timpul cursei, echipajelor de supraveghere. Participanţii îşi asumă responsabilitatea cu privire la riscurile practicării înotului şi riscurile participării la competiţie.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a anula competiţia în cazul condiţiilor meteo nefavorabile sau dacă temperatura apei este neadecvată desfăşurării evenimentului.

Mișcarea de înot masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, unii doar pentru recreere, alții și pentru competiție, participarea, în sine, fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă.

Clubul de Înot Masters Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numarându-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță. Inițiativa promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând, în același timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

14 minute ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

3 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

3 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

5 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

6 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

6 ore ago