Sport

Primul test din campionat, primul derby. Poli joacă la Steaua

SCM Politehnica Timișoara vrea să facă uitată înfrângerea din Supercupa României, de la sfârșitul săptămânii trecute, contra campioanei Dinamo. Handbaliștii de pe Bega vor avea ocazia să debuteze cu dreptul în campionat mâine, contra celor de la Steaua București, în partida care va conta pentru prima etapă a Ligii Naționale. Ultima întâlnire directă dintre cele două echipe a avut loc în finala Cupei României, în 1 martie, în care poliștii s-au impus, 31-27.

SCM Politehnica Timișoara, finala cu Dinamo

După meciul din Supercupă pierdut la Brașov, handbaliștii timișoreni nu s-au mai întors pe Bega, ci au mers spre București. Perioada scurtă dintre cele două partide, disputa pentru Supercupă având loc duminică, de la ora 14.30, îl preocupă pe antrenorul Pero Milosevic.

E foarte important modul cum ne recuperăm pentru meciul cu Steaua, pentru că băieții au făcut tot acest efort înaintea Supercupei; a fost o pregătire grăbită cu șapte zile înainte de startul campionatului, iar între Supercupă și prima etapă avem un interval de doar trei zile. Ciclul normal de pregătire ar fi fost de o săptămână și acest interval ar fi inclus și recuperarea standard. Vom face tot ce putem pentru a repeta mare parte din jocul de Supercupă, dar cu mai puține greșeli. E nevoie să îmbunătățim unele lucruri și în atac, unde avem nevoie de o mai mare disciplină tactică, dar și unele lucruri în defensivă; jucătorii trebuie să ajute portarul dar și el să-și ajute coechipierii din apărare”, a declarat Pero Milosevic, antrenorul lui SCM Politehnica Timișoara.

Steaua București – SCM Politehnica Timișoara se va consuma mâine, cu începere de la ora 18.00 și va conta pentru etapa I a Ligii Naționale. Arbitrii întâlnirii sunt Alexandru Constantin (București) și Laszlo Gal (Harghita), observator fiind desemnat Marian Brumaru (Vrancea). Partida va fi televizată pe TVR HD.

Share
Published by
Dan Oancia

Recent Posts

Tragedie în noaptea de vineri spre sâmbătă. Un bărbat de 44 de ani a murit într-un incendiu

În această noapte, în jurul orei 01:50, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada…

O oră ago

Liga 3. Ghiroda pierde două puncte mari acasă, Politehnica se impune în sfârşit cu Buziaşul

Înainte de Paștele ortodox, în Liga 3 s-a jucat doar vineri, 3 mai 2024, partidele…

2 ore ago

Victorie cu clasă a SCM Timişoara în meciul pentru locul 13

Echipa de baschet a Timişoarei s-a descurcat de minune în primul joc al seriei cu…

2 ore ago

Prognoza meteo de Paște. Ce spun meteorologii

Sunt prognozate ploi de Paşte în jumătatea vestică a țării, în timp ce în rest…

3 ore ago

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

18 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

22 de ore ago